Ce reduceri îți aduce legitimația de student

Redactor:
Diana Popescu
Ce reduceri îți aduce legitimația de student
Studenția nu se numără printre perioadele de huzur financiar. Cu banii trimiși de părinți, cei câștigați dintr-un job adesea prost plătit și bursă (în cele mai fericite cazuri), junele interesat de învățătură e nevoit să facă jonglerii dintre cele mai sofisticate, pentru a obține cele trebuincioase.

Băncile oferă pachete preferențiale pentru studenți, în bazacelebrei de-acum legitimații StudCard. Ce-i drept, de beneficiileacestui…gadget pot profita doar studenții cu vârste cuprinseîntre 18 și 24 de ani.

Sărbătorile sunt un alt motiv să te simți bine în postura destudent: Crăciunul 2009 a adus oferte speciale pentru aceastăcategorie. Zeci de magazine, lanțuri de restaurante și cafenele aupus la cale tot felul de promoții. Mallurile au scornit chiarcampanii festive pe considerente geografice – i-au avantajat pestudenții de la instituțiile de învățământ din apropiere: Regia,Grozăveștiul și complexul Leu au avut de ce să dea o fugă lacentrele comerciale din cartierul bucureștean Drumul Taberei, învreme ce în zona Băneasa au fost ispitiți studenții de laPoligrafie. Noctambulii au beneficiat, în perioada Crăciunului, dereduceri de până la 50 de procente.

Poate una dintre cele mai râvnite mâini de aju­tor vine dinspreproducătorii și comercianții de produse electronice: dealerii decomputere practică reduceri și oferte promoționale pentru studenți.În plus, întreprinzătorii aflați pe băncile școlii beneficiază dereduceri la înființarea unei firme.

Până și pizzeriile de cartier s-au adaptat crizei și „trendului”general: meniurile destinate studentului arată mai bine, cel puținla capitolul tarif.

Și agențiile imobiliare au în vedere simplificarea viețiistudenților: la prețul integral al chiriei, obișnuiesc să operezeajustări pentru tinerii care doresc să obțină cazare pe durata unuiîntreg an universitar.

INFO PLUS:

StudCard – în Cluj, Arad, Oradea și Târgu Mureș

Proiect studențesc al Consorțiului Studenților din România(CSR), StudCard a fost lansat în premieră națională la Cluj-Napocaîn aprilie 2006. Doi ani mai târziu, legitimația cu care aireduceri la peste 300 de agenți economici s-a extins și în Arad,Oradea și Târgu Mureș și îți garantează prețuri mai mici lacumpărături; – concerte și evenimente culturale (Bilete la teatruși film cu doar 5 lei!); meciuri de fotbal ale echipei CFR 1907Cluj; farmacii, cabinete și centre medicale. Cea mai căutatăreducere este reducerea pe transportul în comun: AbonamentulStudCard pe 2 linii de transport în comun local: oferit gratuitpentru studenții de la buget/zi și cu reducere de 67% pentrustudenții de la taxa/zi

Studenția nu se numără printre perioadele de huzur financiar. Cubanii trimiși de părinți, cei câștigați dintr-un job adesea prostplătit și bursă (în cele mai fericite cazuri), junele interesat deînvățătură e nevoit să facă jonglerii dintre cele mai sofisticate,pentru a obține cele trebuincioase. Totuși, studentul de azi(contribuabilul de nădejde de mâine) se bucură și de ajutor dinpartea statului ori chiar al zonei private. Iar înlesnirile nu suntdeloc puține.

A devenit deja de notorietate reducerea la trans­portul incomun: biletele de autobuz, metrou și alte vehicule de gen, precumși abonamentele ajung la studenți la prețuri în generalînjumătățite. Și călă­toriile cu trenul sunt mai accesibile, dacăai în buzunar legitimația care atestă că frecventezi cur­surileunei facultăți. E drept că, la finele lui martie 2010, SNCFR anunțacă intenționează să elimine reducerile pentru elevi și studenți,din pricina dato­riilor pe care Ministerul Educației le are cătresocietatea de transport (185 miliarde de lei). Între timp, pefondul unor sentimente mai bune și al unor plăți, situația arevenit la normal.

În încercarea de a le deveni simpatice, primăriile au emiscarduri de reduceri pentru studenți. Cea din Brașov a încheiat,anul trecut, un parteneriat cu Universitatea Transilvania, pentru ase asigura că ” există viață studențească și în timpul săptămânii”.Concret, facilitățile oferite studenților se refereau la accesul laevenimentele organizate în cluburi și discoteci.

Prețuri mai mici la farmacii și saloane decosmetică

Clinicile medicale private au introdus pachete de servicii cureduceri masive (50%) pentru studenți, marile rețele de farmacii auși ele oferte speciale (la medicamente și cosmetice), iar în unelecabinete stomatologice se practică tarife preferențiale. Școlile deșoferi le oferă, de asemenea, reduceri potențialilor dori­tori careprovin din mediul universitar. Pentru co­chetele care nu renunță larăsfățuri, indiferent de vremurile prin care trec, există în toatățara saloane de cosmetică și coafură care oferă reduceri de 10%.Maniacii mișcării au abonamente la fitness cu preț redus. Agențiilede turism au propus asigurarea medicală gratuită, pentru excursiiîn străinătate, iar pachetele pentru gupuri de studenți sunt,adesea, mai ispititoare decât restul propunerilor.

Reduceri internaționale în 116 țări

Legitimații internaționale (International Student Identity Card,ISIC pentru prieteni) sunt de un real folos în vacanțele făcutedeparte de țară. În baza lor ți se garantează reduceri la magazine,restaurante, librării, centre medicale și sportive, teatre șicinematografe, cluburi, precum și la cazări ori bilete de avion.Legitimațiile (destinate exclusiv studenților la zi) suntrecunoscute în 116 țări și pot fi utilizate în peste 35.000 despații.

Perimetrul cultural e, și el, plin de cadouri pentru studenți:acces liber sau cu preț redus la muzee, bilete de teatru șicinematograf mai ieftine, bilete cu reducere la concerte (cea mairecentă ofertă de gen a vizat concertul Bob Dylan din 2 iunie 2010,de la București), oferte de la edituri……(Citește maideparte în pagina următoare)

Tags:
Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
ULTIMA ORĂ. Cât de bogat e Gigi Becali! Femeia apropiată de miliardar spune ce avere...
CTP, umilință fără margini adusă profesorilor care refuză să se vaccineze. Incredibil ce a declarat
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Secretele laboratorului din Wuhan, publicate de Departamentul de Stat al SUA
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Eșec RUȘINOS pentru NASA în timpul testării celei mai puternice RACHETE construită vreodată
Atac NEMILOS la adresa Ralucăi Turcan: Vrea să ne ducă la cimitir. Cine a făcut...
Zodii care iubesc vara și sunt mereu sufletul petrecerilor de pe litoral
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Competiţia „made in Romania”. Câţi bani fac retailerii din brandurile private label şi unde le...
ȘOC! Se anunță un DEZASTRU total pentru România! Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR...
Inchide