Ce să faci cu vacanța ta: cursuri de business, dezvoltare personală, politică sau artă

Redactor:
Diana Popescu
Ce să faci cu vacanța ta: cursuri de business, dezvoltare personală, politică sau artă
Dacă plănuiți un drum până în Olanda, ați putea combina turismul cu ceva instrucție. În orașul Almere se organizează, între 16 și 27 august, cursuri pe tema "Familiarizează-te cu Uniunea Europeană"

Dacă plănuiți un drum până în Olanda, ați putea combina turismulcu ceva instrucție. În orașul Almere se organizează, între 16 și 27august, cursuri pe tema „Familiarizează-te cu Uniunea Europeană”.Studenții la economie, drept sau științe politice vor putea folosiexpunerile privind instituțiile și legislația UE, politicaregională și agricolă a Uniunii și relația acesteia cu restullumii. Înscrierile se primesc până pe 1 iulie, iar adresa estehttp://www.summerschoolalmere.nl/courses/familiarize_with_eu. Dealtfel, Școala de vară Almere oferă 11 cursuri anul acesta, de lacele create pentru internauți sau viitori oameni de afaceri laacelea destinate pasionaților de limbi străine ori adepțiloralimentației sănătoase. Tot ce trebuie să știți există pe paginaprincipală a organizatorilor, www.summerschoolalmere.nl.

În Italia, la Torino, e de mers pentru cei preocupați de stareamorală a umanității și de viitorul societății, în întregul ei. Înperioada 13 – 17 septembrie, participanții vor putea dezbate aici,în cadrul școlii de vară „Criza globală și inechitățile sociale”,teme precum modul în care se „distribuie” piața muncii și calitateavieții, în funcție de clasă, sex sau etnicitate și evoluțianedreptății din perimetrul educației. Termenul-limită de înscriereeste 30 iunie 2010, iar mai multe detalii sunt de găsit lawww.studentie.ro/burse/Scoala-de-vara.

La aceeași adresă este prezentată o școală de varăinterdisciplinară pe tema „Identity, Innovation and Aging/Identitate, inovație și îmbătrânire”, girată de prestigioasaUniversitate din Jena. Între 19 și 26 septembrie 2010, la castelulOppurg din Germania sunt așteptați studenții și absolvențiiinteresați de schimbările din zona economică și socială. 31 iulieeste ultima zi în care se pot trimite cereri de înscriere.

Despre istoria recentă, dictatură șicomunism

Cei care vor să-și aprofundeze cunoștințele fără să străbată miide kilometri și sunt interesați de trecutul deloc îndepărtat alnației se pot înscrie la școala de vară organizată la Moeciu de Susde Institutul Român de Istorie Recentă. Între 29 august și 3septembrie, masteranzii și doctoranzii în istorie, științepolitice, filosofie, drept, jurnalism, artă, litere, teologie,sociologie au la dispoziție conferințe, workshopuri, dezbateri,proiecții de film, toate desfășurate în prezența specialiștilor.Începătorii vor afla mai multe de la istorici, politologi,sociologi, critici de artă, în cadrul proiectului intitulat „MuzeulDictaturii vs Muzeul Comunismului”. Termenul-limită de înscriereeste 25 iulie, iar aplicanții trebuie să depună un CV și un eseu peo temă propusă de organizatori. (Cerințele complete, pe acelașiportal www.studentie.ro/burse, în secțiunea dedicată școlii de varăa IRIR).

Cea de-a patra ediție a „Business Summer School” de la Sibiu îșiva deschide porțile între 15 și 28 august 2010. Studenți români șistrăini vor aborda, în acest forum pentru înțelegereinterculturală, spinoasa chestiune a „Piețelor emergente dupăperioada crizei”. Profesori de la Harvard Business School și NewYork University, directori de companii multinaționale, experți dela Consiliul Concurenței și alți specialiști în economie vorsusține workshopuri și seminarii. Detalii și formulare de înscrieregăsiți la www.businessschool.ro. Termenul-limită de înscriere este15 iulie.

Și la Constanța poți învăța pe timpul verii. Cei care se îndurăsă dea orele petrecute la plajă pe cele de specializare în businesssunt așteptați la școala de vară „Marea Neagră”, unde îi așteaptăpregătire suplimentară în strategii multinaționale. Până pe 10iulie vă puteți înscrie la cursurile despre care aflați detaliiaccesând www.bssu.ro.

Cum să te implici în viața comunității

Orice puști între 17 și 20 de ani se poate ocupa de dezvoltareapersonală în cadrul școlii de vară Branding România, organizată laOlănești în perioada 26 august – 1 septembrie. Comunicare,leadership, branding personal, negociere, lucru în echipă,management de proiect sunt ariile de acoperire ale acestei tabereneconvenționale: participanții vor lua parte la ateliere comune,gândite „să le trezească interesul și dorința de a se implica înviața comunității din care fac parte”. Autodezvoltare șiresponsabilitate socială sunt țintele declarate ale proiectului. Lahttp://branding.clublmt.ro/aplica-acum/ găsiți formularul departicipare, care trebuie completat și trimis până pe 18 iulie.

Cine preferă să învețe ceva nou, dar nu e adeptul rigoriipedagogice, poate petrece trei săptămâni utile în apropiere deSinaia, la școala de vară a Fundației „Calea Victoriei”.

Dacă vă știți posesori de talent artistic, aveți aici, înperioada 3 – 24 iulie, trei module de câte șapte zile, specializatepe scriere creativă, arta actorului, respectiv fotografie. Tot cete interesează să afli există lawww.curcubeu.com/scoala-de-vara-2010-a-fundatiei-calea-victoriei-de-la-cumpatu.html

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
FOTO. Sandra, soția lui Adrian Mutu, imagini răvășitoare într-un costum de baie minuscul! Cum arăta...
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Mike Tyson, dezvăluiri uluitoare! Ce-și scria din pușcărie cu gemenii crimei din Anglia, condamnați pe...
Fără produse din Spania pentru români! Motivul neaşteptat pentru care se întâmplă asta
Avertismentul directorului general al OMS: Lumea se află în pragul unui eşec moral catastrofal
BANCUL ZILEI – Blonda indecentă și polițistul
Stare de RĂZBOI! E ALERTĂ. Panica domneşte pe străzi! Unde s-a anunţat în urmă cu...
Ea este mândria romilor! Este frumoasă, dar și deșteaptă. A fost admisă la 5 facultăți...
Un FOTOGRAF amator care imortaliza niște capre negre din România a SURPRINS ceva neașteptat în...
Două zone din România, pe lista destinațiilor de vacanță recomandate de New York Times
Diana Șoșoacă rupe tăcerea! De ce nu se vaccinează, de fapt. Răsturnare de situație!
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Vestea extrem de tristă a dimineții legată de Sebi, copilul de 7 ani dispărut fără...
Spray-ul nazal care te protejează de COVID. Eficiența este de 95%
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Miliardarul nevăzut al României. Cum a ajuns de la vânzarea de îngheţată în anii '90...
SURPRIZĂ TOTALĂ PENTRU UN GROPAR DINTR-UN CIMITIR DIN ORADEA. CE A GĂSIT ÎN TIMP CE...
×
Inchide