Dan Bittman: „Pandemia a fost puțin pusă la cale. Ne-au păcălit în toate felurile“

Dan Bittman: „Pandemia a fost puțin pusă la cale. Ne-au păcălit în toate felurile“
Dan Bittman: „Pandemia a fost puțin pusă la cale. Ne-au păcălit în toate felurile“
Publicat: 02/07/2021, 11:41

Dan Bittman, solistul Holograf, crede că pandemia de COVID-19 a fost „puțin” pusă la cale. Artistul a spus că a respectat regulile, până când a descoperit că a fost „luat de prost”. Mai mult, Bittman se teme ca nu cumva totul să fie „un exercițiu pentru ceva chiar foarte serios”.

Dan Bittman a făcut noi afirmații controversate despre pandemia de coronavirus. Solistul spune că de pe urma crizei sanitare a învățat „numai lucruri rele” și 2020 este un an pierdut, în care oamenii au fost înjosiți.

„Constituțional ne-a a fost luat un drept fundamental. La muncă. Mie mi se pare că eșecul este numai al statului. Statul a eșuat“, a explicat Dan Bittman, invitat în emisiune la Marius Tucă Show.

„Eu asta văd până la urmă: reguli duble pentru toată lumea. Este penibil să îmi amintesc cum stăteau ăia cu trabucurile în biroul primului ministru. Ne-au păcălit în toate felurile. Ce am învățat? Ce să învățam? Lașitate. Am învățat numai lucruri rele. Pentru mine a fost un an pierdut 2020. Nici nu vreau să aud de el. Mă uitam la oameni și vedeam cât erau de ușor de calcat în picioare. Este vorba de bani. Oamenii vor să ducă ceva acasă pe masă“, a spus artistul, la Aleph News.

Bittman crede în teoria conspirației?

Bittman crede că pandemia a fost „puțin” pusă la cale.

„Nu știu, a fost bine gândită (pandemia – n.r.). Cred că a fost puțin pusă la cale“. Această teorie conspiraționistă o întărește printr-un exemplu concret: „Un fost ministru de Finanțe a spus că va exista primul trilionar. Zuckerberg este primul trilionar de pe pământ. Acum 6 luni spunea cineva: Uită-te pe bursă. A avut dreptate. În timp ce ei își făceau trilioanele, voiam să mă lase și pe mine să cânt. Nu vreau trilioane“.

De asemenea, lui Bittman „îi este teamă să nu fi fost doar un exercițiu pentru ceva chiar foarte serios“: „Și mai este o teamă. Să nu fi fost doar un exercițiu pentru ceva chiar foarte serios. Mi-ar părea rău să fie așa și nu vreau să am dreptate. Înțeleg business-ul care a fost. Dar până acum, de când trăiesc, nu am mai văzut o chestie ca asta“.

Revoltat, chiar dacă a respectat toate regulile!

Bittman este revoltat, chiar dacă a respectat toate regulile. „Au fost atâtea… Eu am trei copii. Nu sunt un iresponsabil. Când am văzut la început ce se întâmplă și nu știam noi ce se întâmplă, am respectat toate regulile posibile. Am stat ca fraierul până mi-am dat seama că cineva încearcă să mă ia de prost. Sunt pentru măști și distanțare dacă este nevoie, dar explică-mi civilizat. Am întrebat de ce nu decalați ora de începere la câteva întreprinderi majore? Dublați numărul de autobuze, asta era afacere“, a mai spus artistul.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult