Covid-19. Povestea pacientului din Filiaşi, infectat cu coronavirus: „E în fază terminală. Va fi, cel mai probabil, primul mort infectat al României”

Redactor:
Gândul
Covid-19. Povestea pacientului din Filiaşi, infectat cu coronavirus: „E în fază terminală. Va fi, cel mai probabil, primul mort infectat al României”

Un bărbat din Filiaşi, judeţul Dolj, în vârstă de  67 de ani, care a fost diagnosticat în Franţa cu o boală gravă. S-a întors în ţară în 6 martie, iar nouă zile mai târziu a fost internat la Spitalul din Filiaşi. Medicii au cerut să i se facă un test, dar DSP Dolj a răspuns că acest caz „nu corespunde protocolului”. În prezent, 23 de cadre medicale sunt în izolare.

Pe data de 15 martie, bărbatul a sunat la 112 pentru că nu se simţea bine. “Am vrut să-l transferăm la Craiova, la Oncologie, dar au zis că nu au locuri. L-am introdus într-o rezervă a Compartimentului de Primiri Urgenţe. Am cerut DSP-ului să-l testeze pentru că pacientul ne-a spus că vine din Franţa, dar răspunsul a fost că acest caz nu corespunde protocolului”, au declarat mai mulţi medici de la Spitalul din Filiaşi, potrivit Adevărul.ro

Bărbatul a fost transferat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi internat la Terapie Intensivă.  Totodată, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe a fost suspendată.

„Pacientul transferat la Craiova este în stare gravă. Este în fază terminală. Va fi, cel mai probabil, primul mort infectat al României”, spun reprezentanţii DSP Dolj.

Inchide