Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Social

De ce copiii nu iau coronavirus! Ce ascunde virusul ucigaș

De ce copiii nu iau coronavirus! Ce ascunde virusul ucigaș

Bilanţul coronavirusului a ajuns luni 2.625 de decese în China după anunţarea a 150 de decese suplimentare, au informat autorităţile sanitare chineze, raportând în acelaşi timp o scădere a numărului de noi contaminări.

În ceea ce privește coronavirusul se pare că, copiii nu sunt într-un pericol așa mare. Rata deceselor este des întâlnită la persoanele în vârstă sau cei ce au comorbidități. Virusul ucigaș îi ocolește însă pe copii, astfel încât specialiștii încercă să afle de ce se întâmplă asta.
În urma rapoartelor ce au fost transmise de autoritățile medicale arată că în cazul copiilor de 9 ani nu există nici un deces, iar rata mortalității la persoanele cu vârsta de până la 39 de ani este doar de 0,2%.

Imunitatea lor crescută nu evită integrarea virusului Covid-19 în organism, astfel încât cel puțin doi nou-născuți au fost declarați infectați, conform rapoartelor de la livescience.com. Potrivit unui articol publicat pe 5 februarie în Jurnalul Asociației Medicale Americane, puțini copii sunt diagnosticați cu coronavirus. Vârsta medie a pacienților ce sunt declarați infectați este de 49-56 de ani, citat de playtech.ro.

Dr. Sharon Nachman, specialist în boli infecțioase  la Spony Children’s Hospital din Stony Brook, N.Y., spune că există o anumită imunitate împotriva coronavirusului la copii crescută, însă nu durează pe tot parcursul vieții”, potrivit Time.


Tags:
Inchide