Să vezi și să nu crezi! Câți euro costă un șezlong pe o plajă din Thassos. Un turist român a făcut poza: „Aveți și o băutură de banii ăștia!”

Să vezi și să nu crezi! Câți euro costă un șezlong pe o plajă din Thassos. Un turist român a făcut poza: Aveți și o băutură de banii ăștia!
SURSA FOTO: Facebook
Publicat: 27/06/2022, 10:26
Actualizat: 27/06/2022, 10:27

Tariful pentru un șezlog diferă în funcție de stațiune și de agentul economic care o operează, atât pe litoralul românesc, cât și în insulele grecești.

„Acum la Marble beach… Aveți o băutura în banii ăstia.☀️”, a scris, zilele trecute, un turist român aflat pe o plajă din stațiunea grecească Thassos. Tariful afișat de operatorul plajei era de 12,5 euro, care, la un curs rotungit, înseamnă 62,5 lei.

Românul și-a împărtășit experiența, în scop informativ, pe un forum, un grup public pe Facebook, dedicat zonei Thassos.

Aici sunt multe ponturi și alte informații publicate de români, pentru care Grecia se află în continuare în topul destinațiilor de vacanță.

SURSA FOTO: Facebook
SURSA FOTO: Facebook

Comparație cu litoralul românesc

„Mai ieftin ca la Mamaia”, a comentat unul dintre urmăritorii acestei pagini.

Bugetul unui sejur pe litoral include și tarifele de închiriere pentru un șezlong, pentru cei care nu vor sau nu au unde să își intindă un cearceaf.

Cheltuiala cu închirirea unui șezlong sau baldachin la litoralul românesc variază, zilnic, înte 20 şi 200 de lei, în funcție de stațiuni.

Pentru a ajunge să închiriezi un șezlong, acest segment de plajă trebuie administrat de un operator economic, iar autoritățile dau asigurări că problema plajelor lărgite din Mamaia şi Constanţa se va rezolva în acest an.

Potrivit sursei citate, noile suprafețe de plajă, însumând aproximativ 100 de hectare, pot fi acum atribuite direct operatorilor economici. Astfel, turiştii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze foarte mult de la şezlong în mare.

Topul prețurilor

Mamaia rămâne cea mai scumpă staţiune de pe litoral şi în 2022. Preţul mediu pentru un şezlong este de 50 de lei pe zi, în timp ce un baldachin poate ajunge să coste şi 200 de lei pe zi. În Constanţa, un şezlong la Plaja Modern costă 20-25 de lei, în timp ce în Năvodari, se găsesc şezlonguri şi la 15 lei pe zi.

Şi în Costineşti pregătirile sunt pe ultima supă de metri. Plajele sunt în curs de amenajare, iar administratorii plajelor apreciază că preţurile şezlongurile vor rămâne aproape la fel ca în 2021. Costul mediu anul trecut a fost de 30 de lei pe zi pentru un şezlong şi 150 de lei pentru un baldachin, arată csursa citată.

Și în Eforie Nord au fost lărgite anumite porţiuni de plajă, iar operatorii economici vor putea să amenajeze noile loturi de plajă cu şezlonguri şi umbrele. Anul trecut, preţul unui şezlong, în timpul săptămânii, pornea de la 20 de lei pe zi în Eforie Nord şi în Eforie Sud. În weekend, preţul se dubla pe anumite plaje.

În Mangalia şi 2 Mai, la începutul sezonului preţurile pentru şezlonguri sunt pentru toate buzunarele. Se găsesc şezlonguri şi la 20 de lei pe zi, dar este de aşteptat ca de la mijlocul lunii iulie, costurile să crească. În Vama Veche, vom plăti pentru un şezlong în jur de 30 de lei. În weekend, preţurile ar putea să fie mai mari de 40 de lei, conform sursei citate.