A murit Cristian Țopescu. Fostul comentator avea 81 de ani

A murit Cristian Țopescu. Fostul comentator avea 81 de ani
Publicat: 15/05/2018, 17:29
Actualizat: 26/03/2019, 14:17

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Elias din Capitală, Silvius Negoiță, decesul fostului comentator sportiv Cristian Țopescu a survenit marți, în jurul ore 16.00, după ce pe parcursul zilei, starea sa s-a înrăutățit.

Cristian Țopescu a murit pe Secția de Terapie Intensivă, el fiind internat în urmă cu o săptămână, din cauza unor complicații provocate de diabet.

„Cristian George Țopescu, în vârstă de 81 de ani s-a internat marți, 08.05.2018, la Spitalul Universitar de Urgență Elias, în stare gravă în contextul acutizării unor afecțiuni cronice. Pe perioada internării a beneficiat de monitorizare strictă și tratament în secția de Terapie Intensivă. Decedează azi, 15.05.2018, ora 16, prin stop cardiorespirator iresuscitabil”, potrivit unui anunț al Spitalului Elias din Capitală.

Fostul comentator sportiv suferea și de alte boli cronice.

Cristian Țopescu avea 81 de ani și a fost comentator sportiv și politician, fiind ales senator de București, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Personalități sportive și politice deplâng moartea indrăgitului comentator sportiv.

Ivan Patzaichin: „L-am cunoscut la Jocurile Olimpice din Munchen, era cu zâmbetul pe buze, știa tot despre mine și despre sportul meu.De atunci, s-a legat o prietenie solidă între noi doi. Un adevărat profesionist, se documenta enorm înainte de o transmisiune. Ultima dată ne-am întâlnit acum mai puțin de două luni, era cu zâmbetul pe buze, așa cum era mereu, cu o vorbă bună pentru fiecare”

Andreea Răducan: „Când eram mică și-mi făceam treburile prin casă, îmi dădeam seama că e gimnastică la TVR pentru că-i auzeam dânsului vocea. Mi-au mers la suflet comentariile și nici nu bănuiam că într-o zi va comenta și evoluțiile mele.Apoi, am ajuns să evoluez la Mondialul din Tianjin, în 1999, dar și la Jocurile Olimpice de la Sydney, cu vocea dânsului la pupitru. Păcat că nu am casetele video, poate vom primi vreodată, de la Televiziunea Română, ar fi frumos. Împlinirea totală a fost la JO de la Atena, când am comentat amândoi concursul de gimnastică, timp de o săptămână, ediție la care am luat un sac de medalii. Dânsul era cu poveștile frumoase, eu cu partea tehnică. Pot să spun că domnul Țopescu mi-a insuflat hobby-ul pentru jurnalism.”

Nadia Comăneci: „Astăzi este o zi trista. Un om extraordinar care va rămâne mereu in inimile noastre. Mulțumesc, Cristian pentru momentele minunate.”

Traian Băsescu:”Drum bun Om Bun. Handbal, gimnastică, fotbal, canotaj, volei, atletism, echitație, olimpiade, campionate mondiale, cupe europene, toate marile victorii sportive ale românilor au fost însoțite de comentariile inegalabile și vocea inconfundabilă a lui Cristian Țopescu . Generația mea îl așează pe Cristian Țopescu alături de momentele de glorie și de marile victorii ale sportului românesc . Drum bun către stele Om Bun”

Ludovic Orban: „Regret profund și sunt îndurerat de această veste. Domnul Țopescu a fost o mare personalitate a României, a fost un om apropiat de noi, a fost senator al PNL și regret profund dispariția sa neașteptată. Dumnezeu să-l odihnească!”

Mihai Fifor:”Cristian Țopescu a părăsit stadionul vieții. Un om memorabil, cu o familie frumoasă și un adevărat profesionist. Nu putem uita comentariile sale la evoluția Nadiei Comăneci la Jocurile Olimpice de la Montreal 1976, finalele de Cupa Davis între România și SUA, titlurile olimpice ale lui Ivan Patzaichin la Moscova în 1980 și multe alte momente excepționale din istoria sportului românesc. General de brigadă în rezervă, a fost tot timpul alături de Armata României, devotat țării sale. Dumnezeu să Te odihnească, Maestre!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Fosta soție a lui Cabral arată fantastic la 57 de ani. Ce a pierdut prezentatorul...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron