Adrian Mutu și-a anunțat retragerea

Adrian Mutu și-a anunțat retragerea
Publicat: 21/05/2016, 09:28
Actualizat: 01/11/2016, 22:58

„După mulți ani petrecuți pe terenurile de fotbal, pentru mine a venit momentul să mă opresc, să-mi închei cariera. Am trăit un vis foarte frumos și vreau să-i asigur de imensa mea recunoștință pe toți cei care m-au ajutat în viață și în meseria pe care am avut-o. Un vis care a fost posibil datorită multor echipe, de la FC Argeș la Dinamo și până la Inter, de la Verona la Parma, de la Chelsea la Juventus, de la Cesena la Ajaccio, trecând pe la Petrolul, Pune și, în sfârșit, Târgu Mureș.

În mod special, însă, vreau să mulțumesc Fiorentinei și, în primul rând, evident, naționalei mele, cea a României, unde sunt încă cel mai bun marcator din toate timpurile, cu 35 de goluri. Datorită lor am avut un loc în paradisul fotbaliștilor și nu voi uita nici măcar un minut din multele meciuri jucate”, a scris Mutu, preluat de Digi Sport.

Golgheterul echipei naționale a României, la egalitate cu Gică Hagi (35 de goluri), Mutu a făcut un scurt rezumat al carierei și a evidențiat cele mai frumoase momente trăite în fotbal: de la debut, până la golul pe care l-a marcat în poarta Italiei, la EURO 2008.

„Am câștigat ceea ce am visat: dragostea oamenilor, care nu are preț. Vreau să las deoparte erorile pe care le-am comis și pentru care am plătit. Acum e loc doar pentru o fericire imensă, după o carieră plină de dragoste. Pentru asta vreau să spun mulțumesc. Mulțumesc României: nu voi uita emoțiile trăite în ziua debutului meu, 29 martie 2000, nici eforturile pentru a ne califica la Europenele din 2008, când am marcat împotriva Italiei, învingându-l pe Gigi Buffon, unul dintre simbolurile azzurrilor.

Mulțumesc Dinamo București, echipă alături de care, la 18 ani, am câștigat Cupa și campionatul. Mulțumesc Parmei, alături de care am obținut un loc 5 în clasament, la puține puncte de locul 4, și ne-am calificat în Cupa UEFA. Florenței și Fiorentinei, în schimb, o ploaie de mulțumiri. Acel loc 5 obținut în sciuda unei penalizări de 15 puncte rămâne un mic miracol sportiv la care am contribuit. Tuturor fanilor viola, vreau să le ofer două momente pe care le voi purta mereu cu mine: golul cu Slavia Praga, care a deschis porțile primei participări în Liga Campionilor în era Della Vale, și doppietta reușită în Olanda, împotriva lui PSV. Mulțumesc din suflet tuturor pentru că ați contribuit la transformarea în realitate a visului unui copil, care, azi, după 522 de partide cu echipele de club și 77 de prezențe pentru România, a decis să-și adune toate amintirile, conștient că emoțiile vor rămâne pentru totdeauna”, a mai transmis fostul număr 10 al naționalei.

Mutu lasă în spate, astfel, o carieră strălucitoare, în care a jucat pentru FC Argeș, Dinamo, Internazionale Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City și ASA Târgu Mureș, dar și un palmares de invidiat. „Briliantul” a fost desemnat de patru ori cel mai bun fotbalist din România, a câștigat titlul cu Dinamo (1999/2000) și două în Seria A, ambele cu Juventus).

Pentru echipa națională, Mutu a evoluat în 77 de meciuri, a înscris 35 de goluri și a participat la două turnee finale, EURO 2000 și EURO 2008.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican