Alin Petrache devine la 37 de ani al 16-lea președinte al COSR

Redactor:
Adrian Petculescu
Alin Petrache devine la 37 de ani al 16-lea președinte al COSR
Alin Petrache a devenit, la 37 de ani, al 16-lea președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), instituție în care a mai activat ca secretar general adjunct, între 2005 și 2009 și vicepreședinte, din 2013.

Alin Petrache, născut la 29 octombrie 1976, la București, a jucat rugby la echipele Dinamo, cu care a cucerit patru titluri naționale și două Cupe ale României, RC Paris, Bordeaux Begles, RC Toulon și Beziers, iar la echipa națională a disputat 32 de meciuri, fiind de multe ori căpitanul primei reprezentative.

După retragerea din activitatea de sportiv, în 2005, din cauza unor probleme de sănătate, Petrache a devenit președinte al FR Rugby în 2009. În intervalul 2012-2013, el a fost vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Sport și Tineret.

Petrache este deputat PSD în Colegiul 15 București, fiind ales în decembrie 2012. În Parlamentul României, Petrache este membru al Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport.

Alin Petrache a absolvit în 1999 Academia Națională de Eduacție Fizică și Sport din Capitală, iar în 2004 a obținut titlul de Doctor în Educație Fizică și Sport, cu lucrarea „Strategii moderne de pregătire pentru rugbiului de performanță”.

Înaintea alegerilor de la COSR, Petrache afirma că va renunța la mandatul de deputat în cazul în care va fi ales condcuătorul forului olimpic român.

„Deși sunt deputat ales în Parlamentul României, în cazul în care voi primi încrederea pentru a conduce COSR îmi voi prezenta demisia din poziția de deputat. Nu înainte de a depune spre dezbatere Legea Sportului, un proiect esențial pentru dezvoltarea sportului de masă și a sportului de performanță. Sunt convins că echipa pe care o las la FRR, în cazul în care voi fi ales președinte COSR, poate duce mai departe proiectele începute împreună”, spunea el.

Conform programului său de candidat, care se numește „România Olimpică 2014 — 2024”, Jocurile Olimpice de la Rio „sunt foarte importante”, însă constituie doar un prim pas, din cei trei „olimpici”, calculați de el.

„Olimpiada de la Rio va fi o prima etapă, foarte importantă, a unui ciclu olimpic de un deceniu care va readuce România în prim-planul sportului european”, consideră Petrache.

Alin Petrache este noul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), el fiind ales cu 143 de voturi la Adunarea Generală de joi, în locul lui Octavian Morariu, care a demisionat la 15 aprilie.

Petrache, care a fost susținut de fostul președinte al COSR, Octavian Morariu, a câștigat din primul tur în fața contracandidaților Octavian Bellu și Elisabeta Lipă.

Mandatul lui Alin Petrache, actualul conducător al Federației Române de Rugby, va fi până în 2016, an în care ar fi expirat cel al fostului președinte Octavian Morariu, care a decis să renunțe la șefia COSR pentru a se dedica activității din cadrul Comitetului Internațional Olimpic. Morariu a demisionat după 10 ani de mandat, interval în care a fost reales de două ori.

Pentru președinția COSR și-au mai depus candidaturile antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnatică, Octavian Bellu, și președintele CS Dinamo și al Federației Române de Canotaj, Elisabeta Lipă.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Marturii șocante din spitalul groazei de la Reșița. O pacientă dezvăluie cum sunt 'tratați' bolnavii
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
Noul protocol de tratament pentru SARS-CoV-2, publicat. În ce condiții se recomandă Remdesivirul
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
A agățat o tipă în club, a adus-o acasă și a obligat-o pe soția sa...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Ce face acum cântăreața pentru care Băsescu a fugit de SPP. Interviu fără perdea, ce...
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Britney Spears este „gata să preia mai mult controlul” asupra vieții sale în 2021!
Inchide