Analiza ziarului englez The Independent: „În România se schiază cel mai ieftin”

Redactor:
Adrian Macarie
Analiza ziarului englez The Independent: „În România se schiază cel mai ieftin”
Ziarul englez „The Independent" a prefațat sezonul de schi, care, în multe zone din Europa deja a început, analizând caracteristicile fiecărei țări în parte.

Ziarul englez „The Independent” a prefațat sezonul de schi,care, în multe zone din Europa deja a început, analizândcaracteristicile fiecărei țări în parte. În ceea ce privește țaranoastră, ziariștii britanici au avut un singur lucru de spus:ieftin. „Există peste 1.000 de stațiuni de schi în Europa de Est,multe dintre ele simple. Agențiile de turism britanice oferă, înacest moment, vacanțe în câteva dintre cele mai bune stațiuni dinaceastă zonă, în Bulgaria, Slovenia și, cel mai ieftin dintretoate, România. Cele mai multe dintre aceste stațiuni au, acum,facilități moderne, dar în ceea ce privește serviciile, și zăpadapoți să ai surprize”.

Poiana Brașov, o stațiune pentru familii cucopii

Din punctul de vedere al englezilor, cel puțin din punctul devedere al agențiilor de turism, în România se schiază cel mai bineîn Poiana Brașov: „Schiul în Poiana Brașov este axat pe începătoricare beneficiază de facilități extraordinare la prețuri mai multdecât rezonabile. Cei care vor să-și învețe copiii să schiezetrebuie să meargă la Poiana Brașov. Pârtiile și instructorii deschi sunt foarte buni”. După această prezentare este aproape normalca cele mai multe oferte să fie pentru această zonă.

Astfel, o săptămână de schi în Poiană, cu demipensiune șitransport cu avionul, la un hotel de trei stele, îl costă pe unenglez 474 de lire sterline, iar la un hotel de patru stele, celpuțin 499 de lire sterline. În Bulgaria, la Bansko, pentru aceleașicondiții, respectiv hotel de 3 sau 4 stele, demipensiune șitransport cu avionul, prețurile sunt cuprinse între 419, hotelul detrei stele, și de la 719 la 799 de lire sterline pentru hotelul depatru stele.

România, recomandată și de Poșta Regalăbritanică

Astfel, din punctul de vedere al Poștei Regale britanice, cea carerealizează un studiu înaintea fiecărei vacanțe de iarnă șianalizează toate pârtiile de schi, în special pe cele din Europa,țara noastră stă foarte bine. Potrivit acestui studiu, pe careagențiile de tursim și schiorii britanici îl iau în serios, Româniaare cele mai accesibile stațiuni de schi din categoria medie(budget). Astfel, potrivit studiului, prețul mediu al unei vacanțede schi în România este de 259,53 de lire sterline, de persoană, cu6 la sută mai mic decât cel din Bulgaria, de la Bansko, și cu peste10 la sută mai mic decât în Slovenia, acestea fiind, de altfel,țările care ocupă primele trei locuri în categoria bugdet.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
S​tandard&Poor’s păstrează ratingul României, dar perspectiva nu este pozitivă. Cîțu: „Victorie! Am reușit imposibilul!”
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Şerban Huidu, pe lista vedetelor afectate de coronavirus. Cum se simte acesta
Inchide