Atletico Madrid a câștigat Europa League: Griezmann, spectacol total pe teren. Cronica finalei de la Lyon

Redactor:
Octavian Vasilescu
Atletico Madrid a câștigat Europa League:  Griezmann, spectacol total pe teren. Cronica finalei de la Lyon
Finala Europa League: Olympique de Marseille - Atletico Madrid 0-3

Germain putea deschide scorul încă din minutul 4. Payet i-a pasat în spatele apărătorilor adverși la capătul unui contraatac, dar atacantul francez a trimis peste bara transversală. Germain a avut timp să preia, să ridice capul din pământ, dar în final nu i-a pus probleme lui Oblak. Marseille a continuat să aibă posesia, să dea impresia că e la conducerea partidei, până în minutul 21. O eroare a lui Sarr l-a ajutat pe Griezmann să scape singur cu Mandanda. Vedeta aflată pe lista Barcelonei a înscris fără emoții, din situație de unu la unu cu veteranul din poarta lui OM. Reușita de 1-0 i-a afectat extrem de mult pe cei de la Marseille. Francezii au încasat o nouă lovitură după circa patru minute. Payet a ieșit accidentat de pe gazon, în lacrimi, fiind schimbat cu Lopez. În finala EURO 2016, Cristiano Ronaldo părăsea terenul accidentat, după un fault comis de Payet. Karma?

Atletico a început furibund partea secundă, Griezmann reușind să ducă scorul la 2-0. Koke i-a pasat între doi adversari, șeptarul a preluat, l-a așteptat pe Mandanda să iasă din poartă, după care l-a lobat cu mult calm. Mingea s-a scurs în spatele liniei, iar tabela indica 2-0 după 49 de minute. Suporterii francezi au fost reduși la tăcere, iar speranța unei victorii parcă se stinsese. OM a mai avut câteva momente de răbufnire, în care defensiva lui Oblak a fost în alertă, dar prea puțin pentru ca elevii lui Rudi Garcia să emită pretenții la câștigarea trofeului. Mitroglou a semnat o altă ratare importantă în ultimele zece minute, când a nimerit bara cu o lovitură de cap. Putea fi seara lui Griezmann, dar Gabi a înscris pentru 3-0, în minutul 89. Koke a pasat din nou decisiv, iar căpitanul lui Simeone l-a executat pe Mandanda și a pus capăt finalei.

S-a încheiat 3-0 pentru Atletico Madrid, care ajunge la trei trofee câștigate în istoria Europa League. Spaniolii au triumfat în dauna lui Fulham la prima ediție a noului format, iar al doilea succes a fost la București, în finala cu Atheltic Bilbao.

Inchide