Bellu și Bitang nu au renunțat la gimnastica românească. Mesajul integral al FR de Gimnastică

Redactor:
Adina Oșan
Bellu și Bitang nu au renunțat la gimnastica românească. Mesajul integral al FR de Gimnastică
Bellu și Bitang nu au renunțat la gimnastica românească. Mesajul integral al FR de Gimnastică

„Pentru a evita orice fel de speculații ulterioare, dorim să precizăm că antrenorii Mariana Bitang și Octavian Bellu nu au părăsit activitatea de gimnastică, fiind total implicați în activitatea de coordonare a Programului Național de selecție, precum și în activitatea de pregătire directă a lotului olimpic feminin de gimnastică a României”, se precizează în comunicatul de luni, semnat de Adrian Stoica, și remis cu acordul celor doi antrenori.

Președintele FRG a comentat pentru MEDIAFAX despre activitatea celor doi tehnicieni la lotul feminin, menționând faptul că aceștia „nu au ieșit din acte și din tot ce înseamnă administrativ.

„Nu dorim să facem alte comentarii, niciunul dintre noi, doar să fie o clarificare pentru toată lumea. Nu au ieșit din acte și din tot ce înseamnă administrativ cu privire la activitatea la lotul național. Că uneori s-au schimbat funcțiile… Sunt implicați direct în activitatea de coordonare și supervizare. Dacă nu ai fost la un concurs, nu are de-a face concursul, e doar partea luminoasă a unei perioade pregătire, au muncit un an pentru acel concurs, nu poți spune că dacă n-au fost la Mondiale nu au aport la pregătirea acestuia”, a spus Stoica.

Anterior, tot luni, Adrian Stoica, a declarat agenției MEDIAFAX că tehnicienii Octavian Bellu și Mariana Bitang „și-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei” și au redevenit antrenori ai lotului feminin.

Oficialul FRG a precizat că antrenorii nu au semnat alte contracte cu federația. „Ei sunt demult în poziția de antrenori ai lotului național. A fost doar o etapă scurtă în care dânșii și-au clarificat niște lucruri și sunt la lotul național de mult. După mondiale erau deja în treabă. Acum lucrează efectiv cu sportivele. Am discutat cu dânșii, nu există contracte separate, sunt într-o colaborare, nu neapărat cu contractul pe masă. E o problemă foarte veche între noi, pentru că federația are resurse limitate. Dar asta nu e o chestiune care să-i împiedice să pregătească lotul național. Nu au avut alte doleanțe, oamenii și-au clarificat lucrurile pe care le aveau ei cu ei și sunt înapoi la treabă. Nu e niciun fel de problemă”, a declarat Adrian Stoica.

De asemenea, ministrul secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului, Carmen Tocală, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Octavian Bellu și Maiana Bitang nu au pierdut niciodată contactul cu lotul național, chiar dacă renunțaseră la antrenorat. „Noi suntem în permanent contact cu dânșii, pentru că toată metodologia și coordonarea lotului a rămas în atenția lor. Dânșii s-au ocupat de pregătirea antrenorilor, chiar dacă dânșii nu au stat efectiv în sală să anteneze sportivele. Dar dânșii au coordonat lotul de gimnastică pe toată această perioadă. Au coordonat antrenorii și înainte de mondiale. Nu au pierdut contactul cu lotul pentru că sunt coordonatori lotului. Acum dânșii merg în sală la Izvorani”, a declarat Carmen Tocală.

Mariana Bitang declarase agenției MEDIAFAX, la jumătatea lunii septembrie, că ea și Octavian Bellu nu mai sunt antrenori coordonatori ai lotului olimpic feminin de gimnastică, astfel că nu vor însoți delegația României la Campionatele Mondiale de la Nanning (China). „După Campionatele Europene, după luna iunie, calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cât am putut”, a declarat Mariana Bitang, pentru MEDIAFAX.

La Campionatele Mondiale de la Nanning gimnastele tricolore au fost însoțite de staful tehnic format din Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu și Cristian Moldovan.

După alegerile din 29 mai pentru funcția de președinte al COSR, câștigate de Alin Petrache și la care a candidat și Octavian Bellu, antrenorul lotului de gimnastică afirma că se gândește dacă va continua să antreneze echipa României, precizând că dacă este prea bătrân pentru a ocupa funcția de președinte al COSR atunci este prea bătrân și pentru a mai munci în sală.

În 30 mai, antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică, Octavian Bellu, și antrenoarea Mariana Bitang și-au depus demisiile din Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin e-mail.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce s-a ales de Patrick Cioacă, fiul Elodiei. Ce decizie radicală a luat băiatul după...
Ce salarii au angajații RCS & RDS. Se câștigă mai bine decât ai fi crezut
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul care îți otrăvește ficatul. TOP 15 mâncăruri de evitat dacă ai ficatul gras
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
Inchide