Campioanele olimpice Susanu și Andrunache revin în canotaj pentru Londra 2012

Campioanele olimpice Susanu și Andrunache revin în canotaj pentru Londra 2012
Publicat: 23/04/2012, 19:25
Actualizat: 24/04/2012, 16:50

România a câștigat la Campionatele Mondiale de canotaj din NouaZeelandă o singură medalie: un bronz în proba de 8 plus 1. Puțin,pentru așteptările noastre, și chiar pentru așteptările președinteifederației, dar Elisabeta Lipă știe de ce. „Au fost niște mondialede coșmar. Cu o pistă pe care nu știu de ce s-a ținut o asemeneacompetiție, din moment ce forul internațional a impus niștestandarde clare. Totul s-a făcut efectiv pe un lac, s-au pus optculoare, fără ca antrenorii să-și poată vedea la lucru sportivele,au fost valuri și amânări de curse. Astfel de condiții putemasigura și noi pe un lac în care să punem șase culoare și să facemcampionat mondial. Nu-mi vine să cred. După ce că am fost lacapătul lumii, cu o cheltuială extraordinară într-o perioadă decriză, a trebuit să mai acceptăm și condițiile de cursă de acolo”,a spus Lipă, la revenirea în țară, ocazie cu care le-a liniștit pefete.

„Nu sunt supărată”, a spus multipla campioană olimpică șimondială, care nu găsește prea multe explicații: „Nu pot să spun căsunt dezamăgită de prestația fetelor, pentru că ele au făcut totposibilul. E clar că le-a fost greu să se acomodeze cu o diferențăde fus orar de 11 ore. Pentru proba de dublu nimeni nu-și găseștenicio explicație. Au fost și acele amânări de cursă și, probabil,din punct de vedere psihic, nu și-au mai putut reveni. Esteimportant că fetele au văzut că se poate și mai rău, iar anulviitor vom avea cam aceleași condiții. Trebuie să avem grijă pentrucă urmează anul calificărilor la Jocurile Olimpice”.

„Veteranele”, rechemate pentru Olimpiadă

Și pentru că anul viitor este unul foarte important, este foarteposibil să le vedem din nou în barcă pe multiplele campioaneolimpice Viorica Susanu și Georgeta Andrunache. „Viorica Susanu șiGeta (n.r. – Georgeta Andrunache) cred eu că vor să revină și avemmare nevoie de experiența lor. Eu sper să facă acest lucru, pentrucă ele sunt adevăratele regine ale probei de dublu”. a spusantrenorul lotului olimpic de canotaj, Mircea Roman, care este,totuși, mulțumit de evoluția fetelor pe care le pregătește: „A fostun sezon foarte lung, iar evoluția fetelor a fost chiar foartebună. Din păcate, acest sezon lung și-a spus cuvântul.

Americancele au fost foarte puternice, iar noi mai avem decrescut. La dublu, din păcate, chiar dacă s-a scos cel mai buntimp, din cauza unei inexactități tehnice am pierdut din viteză,iar acest lucru ne-a costat mult”. Și sunt șanse foarte mari cacele două multiple campioane olimpice să revină la lot, cum a șirecunoscut pentru gândul Elisabeta Lipă. „Important este că treabaa fost zgândărită și, așa cum le-am simțit eu, ele vor să revină.Acum, problema nu este revenirea lor, ci ce fac ele acasă. Geta aredoi copii, Viorica are o fetiță de șapte luni. A și spus, clar, căea încă alăptează copilul și nu poate să se ducă în cantonament.Iar noi avem nevoie de ele la Jocurile Olimpice de la Londra.Probabil că vor reveni din ianuarie anul viitor pentru că este unan important, în care trebuie să calificăm cât mai multe echipaje.Și, pe lângă ele, mai sunt și celelalte fete, mai tinere, care vorreveni, adică Ioana Papuc și Rodica Florea, Aurica Bărăscu”.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava,...
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Despărțirea anului în media din România? Un prezentator și-a anunțat plecarea după 12 ani și...
Horoscop 18 septembrie 2021. Zodia care are probleme grave cu banii
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
S-a mobilizat armata! Cutremur total în Europa: "De aceea ne-am deplasat trupele"
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...