Sorin Bogdan
26.06.2018
Sport & Mișcare

Campionatul Mondial Fotbal Rusia Imaginile zilei 25 iunie 2018

Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia. Vezi cele mai bune imagini ale zilei de 25 iunie 2018

Ziua 12 de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia a adus primele clasamente finale. De aceea, meciurile fiecărei grupe s-au jucat în paralel, la aceeași oră. În grupa A, Uruguay și Rusia erau deja calificate, așa că gazdelor nu le-a fost rușine să piardă cu 0-3 duelul pentru primul loc. În celălalt meci, tot fără miză, Arabia Saudită a învins Egiptul (2-1), dar pleacă amândouă acasă. ProSport a urmărit meciurile minut cu minut.

Cu sacii în căruță, Rusia nu a pus mari probleme entuziaștilor fotbaliști uruguayeni. Două șuturi fabuloase din afara careului (Luis Suarez, min.12 și Diego Suarez, min.23, deviat de Cerîșev) au rezovat meciul încă din prima parte, iar oportunistul Cavani a împins mingea în plasă încă o dată, în ultimul minut de joc. FIFA TV a făcut un rezumat al partidei.

Omagiu antrenorului naționalei Uruguayului, Oscar Tabarez, care își conduce echipa în cârje, fiind bolnav de sindromul Guillain Barre.

Ca orice tabloid respectabil, The Sun scrie despre Cupa Mondială în stilul caracteristic.

Desigur, glumele pregătite pentru înfrângerea Rusiei au invadat internetul.

Luis Suarez, selfie după primul gol.

În Uruguay, și copiii se bucură de victoria naționalei de fotbal.

În Moscova, meciurile de la Mondial sunt transmise în direct până și în metrou.

Ziarele rusești s-au consolat ușor cu înfrângerea, anunțând că meciul important este cel cu Spania, din optimile de finală.

În cealaltă partidă a grupei, Arabia Saudită a învins – oarecum surprinzător – naționala Egiptului (2-1). Golul marcat în deschidere de Mohamed Salah (44 de goluri pentru Liverpool în acest sezon) n-a fost suficient. Saudiții au ratat un penalty, l-au transformat pe al doilea și au reușit lovitura finală în minutul 5 al prelungirilor, după exemplul Germaniei.

Egiptenii se întorc acasă fără nici un punct.

Scandal la Mondial, după ce Mohamed Salah a apărut în imagini alături de Ramzan Kadîrov, președintele Ceceniei, unde egiptenii au jucat meciurile turneului final. Atacantul lui Liverpool amenință cu retragerea de la Națională.

Egiptenii sunt un popor optimist. Au uitat de înfrângerile de la fotbal și se bucură de succesele din natație.

Fotbaliștii saudiți mulțumesc lui Allah pentru victorie.

Două meciuri nebune în paralel în grupa B. Spania și Portugalia s-au calificat, dar au avut emoții mari. Spaniolii au reușit cu greu să egaleze în ultimul minut și să câștige grupa, nu și meciul cu Maroc (2-2), în timp ce Portugalia a fost egalată în prelungiri de iranieni (1-1), dar s-au calificat în optimi, unde vor juca cu Uruguay. Momentele zilei, alese de ProSport:

Spania s-a văzut condusă în minutele 12, când Boutaib a marcat pe contraatac, dar a revenit prin Isco, servit perfect de Iniesta, 5 minute mai târziu. Golul lui El-Nesyri din minutul 81, după o bară a lui Boutaib a dat frisoane suporterilor iberici. Egalarea a venit abia la ultima fază de joc, cațnd Aspas a marcat dintr-o poziție ce a avut nevoie de sistemul de arbitraj video VAR pentru a fi confirmată că nu a fost ofsaid.

După frumoasa remiză cu Spania, experimentatul Herve Renard refuză să discute subiectul prelungirii contractului cu federația marocană.

Sistemul de arbitraj video VAR a influențat semnificativ rezultatele finale din grupa B. 

Herve Renard acuză arbitrii că au permis executarea corneului care a dus la golul egalizator al Spaniei de pe partea opusă celei pe care a ieșit mingea din teren.

Suporterii laudă evoluția deosebită a fotbaliștilor marocani, care au demonstrat caracter și au făcut Spania să arate teribil. „Am fi câștigat, dacă arbitrul n-ar fi decis că nu merităm victoria,” scrie un internaut.

Chiar și antrenorul spaniol Hierro a admis că Spania a avut noroc cu VAR.

Piratarea transmisiilor în direct de la Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia a fost la modă în țările Orientului Mijlociu.

Suporteri marocani în tribunele stadioanelor din Rusia..

… sau acasă, în fața televizoarelor.

În celălalt meci al grupei, Portugalia a scăpat printre degete victoria cu Iranul în ultimul minut. Quaresma deschisese scorul încă din minutul 45, printr-un șut superb din afara careului, apoi Ronaldo a obținut un penalty cu ajutorul VAR, dar… l-a ratat. Arbitrul Enrique Caceras din Paraguay a apelat din nou la VAR în ultimul minut de joc și a acordat penalty iranienilor, pentru un henț în careu. 1-1 și iranienii au fost la un pas de o mare surpriză.

În noaptea dinaintea meciului, Cristiano Ronaldo a fost nevoit să-i roage pe suporterii iranieni, care au venit să facă gălăgie, pentru a-l împiedica să se odihnească, să înceteze.

Cristiano Ronaldo a mai stabilit un record: este primul fotbalist portughez care a ratat un penalty la un turneu final.

Femeile din Iran s-au bucurat că li s-a permis accesul pe stadioane ca să vadă meciurile naționalei.

Și Daily Mail le-a remarcat pe suporterele din Iran.

Când nu ești eroul meciului, toată lumea te critică

Iată și galeria foto cu cei mai frumoși suporteri de la Campionatul Mondial din Rusia:

suporter rusia

suporter columbia

suporter japonia

suporter rusia

suporter egipt

suporteri germania

suporter rusia

premier portugalia

suporter anglia

suporter polonia

suporter camerun

suporter rusia

suporter japonia

suporteri iran

suporteri columbia

suporter japonia

suporter anglia

suporteri senagal

Foto: Hepta

 

Inchide