Cât slăbești alergând după fluturi: o cură de slăbire inedită

Cât slăbești alergând după fluturi: o cură de slăbire inedită
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 25/11/2012, 20:14

În timpul iernii, dacă vrei să faci mișcare și nu ești pasionatde schi, patinaj sau alte sporturi din aceeași categorie, poți sămergi într-o sală și, de ce nu, să joci badminton, chiar dacă laprima impresie pare doar o joacă de copii, trebuie știut căbadmintonul este un sport foarte solicitant, în special pentru ceicare vor să dea jos kilogramele nedorite, iar o oră de joc te ajutăsă arzi în jur de 500 de calorii.

În plus, după numai o jumătate de oră de joc bătăile inimiiajung la 80-85 la sută din nivelul maxim, undeva spre limitasuperioară a zonei de efort aerob.

De aici rezultă alte avantaje, pe termen lung, pentru căbadmintonul duce la o creștere a nivelului de colesterol bun dinsânge și, evident, la o scădere a nivelului de colesterol rău.

Altfel, potrivit site-ului pro-fitness.ro, a fost observată, lapracticanții de badminton, o scădere semnificativă a tensiuniiarteriale, beneficiu extraordinar pentru indivizii hipertensivi și,în plus, se asigură ameliorarea anduranței organismului, acoordonării ochi-braț, a reflexelor și, nu în ultimul rânddezvoltarea fizică de care badmintonul este răspunzător.

Toate acestea sunt confirmate și de Radu Ionescu(www.saladebadminton.ro), proprietarul unei săli de sport asaltatăde doritori, pentru care acest sport este o modalitate de a semenține în formă. „În principiu badmintonul este un sport caretrebuie jucat numai în sală, pentru că acel fluture este foartesensibil la curenții de aer iar în aer liber este doar o joacă decopii. Din punct de vedere al sănătății este unul dintre cele maicomplexe și benefice sporturi. Este foarte dinamic, solicităaproape toată musculatura la un nivel foarte intens. Cine joacăpentru prima oară badminton, pe un teren de badminton, a doua zi nuse poate scula din pat. Atât de intens este efortul”.

Un alt avantaj, deloc de neglijat, este cel al stimulăriiintelectului. „Ajută și la cutiuța de sus pentru că, fiind un sportindividual, foarte rapid, trebuie să ai capacitate și concentrareși să iei decizii foarte repede, ceea ce stimulează procesul degândire. Este recomandat pentru oricine, dar un mare avantaj albadmintonului este că arderea de calorii se petrece într-un timpfoarte scurt, de trei ori mai rapid decât la multe alte sporturiceea ce înseamnă că în ziua de azi, cine este ocupat, dar vreasă-și rezolve și problema mișcării, trebuie să joace badminton. Dealtfel, să fiu sincer, la noi la sală vin foarte mulți oameni carelucrează în birou și, din păcate, nu reușim să facem față număruluimare de cereri. Iar interesul este și mai mare în rândul femeilor”,mai spune Radu Ionescu, pentru care beneficiile pentru sănătateasigurate de badminton sunt net superioare celor din tenisul decâmp.

Unde poți să joci badminton

În București una dintre cele mai căutate locații este sala din Str.Vatra Luminoasă nr. 99 (în apropierea restaurantului Zet) unde sepoate juca după următorul program: luni de la 20.00-22.00, miercuri20.00-22.00 ți joi 19.30-21.30. Dacă ai abonament la sală, pentru ooră plătești 60 de lei, dacă nu ai te costă 80 de lei.

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cei doi jurnalişti şi activistul de mediu, care au fost agresaţi într-o pădure din Suceava,...
Ultima oră: ASF a retras autorizația City Insurance. Compania intră în faliment
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Companie: Cifra reală a infectărilor în România, peste 25.000 cazuri noi pe zi. Unde se...
Ce gafă! Carla’s Dreams a plâns şi s-a demascat din greşeală! BOMBĂ! Tot momentul a...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Despărțirea anului în media din România? Un prezentator și-a anunțat plecarea după 12 ani și...
Horoscop 18 septembrie 2021. Zodia care are probleme grave cu banii
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
S-a mobilizat armata! Cutremur total în Europa: "De aceea ne-am deplasat trupele"
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...