Cât slăbești alergând după fluturi: o cură de slăbire inedită

Redactor:
Adrian Macarie
Cât slăbești alergând după fluturi: o cură de slăbire inedită
În timpul iernii, dacă vrei să faci mișcare și nu ești pasionat de schi, patinaj sau alte sporturi din aceeași categorie, poți să mergi într-o sală și, de ce nu, să joci badminton, ...

În timpul iernii, dacă vrei să faci mișcare și nu ești pasionatde schi, patinaj sau alte sporturi din aceeași categorie, poți sămergi într-o sală și, de ce nu, să joci badminton, chiar dacă laprima impresie pare doar o joacă de copii, trebuie știut căbadmintonul este un sport foarte solicitant, în special pentru ceicare vor să dea jos kilogramele nedorite, iar o oră de joc te ajutăsă arzi în jur de 500 de calorii.

În plus, după numai o jumătate de oră de joc bătăile inimiiajung la 80-85 la sută din nivelul maxim, undeva spre limitasuperioară a zonei de efort aerob.

De aici rezultă alte avantaje, pe termen lung, pentru căbadmintonul duce la o creștere a nivelului de colesterol bun dinsânge și, evident, la o scădere a nivelului de colesterol rău.

Altfel, potrivit site-ului pro-fitness.ro, a fost observată, lapracticanții de badminton, o scădere semnificativă a tensiuniiarteriale, beneficiu extraordinar pentru indivizii hipertensivi și,în plus, se asigură ameliorarea anduranței organismului, acoordonării ochi-braț, a reflexelor și, nu în ultimul rânddezvoltarea fizică de care badmintonul este răspunzător.

Toate acestea sunt confirmate și de Radu Ionescu(www.saladebadminton.ro), proprietarul unei săli de sport asaltatăde doritori, pentru care acest sport este o modalitate de a semenține în formă. „În principiu badmintonul este un sport caretrebuie jucat numai în sală, pentru că acel fluture este foartesensibil la curenții de aer iar în aer liber este doar o joacă decopii. Din punct de vedere al sănătății este unul dintre cele maicomplexe și benefice sporturi. Este foarte dinamic, solicităaproape toată musculatura la un nivel foarte intens. Cine joacăpentru prima oară badminton, pe un teren de badminton, a doua zi nuse poate scula din pat. Atât de intens este efortul”.

Un alt avantaj, deloc de neglijat, este cel al stimulăriiintelectului. „Ajută și la cutiuța de sus pentru că, fiind un sportindividual, foarte rapid, trebuie să ai capacitate și concentrareși să iei decizii foarte repede, ceea ce stimulează procesul degândire. Este recomandat pentru oricine, dar un mare avantaj albadmintonului este că arderea de calorii se petrece într-un timpfoarte scurt, de trei ori mai rapid decât la multe alte sporturiceea ce înseamnă că în ziua de azi, cine este ocupat, dar vreasă-și rezolve și problema mișcării, trebuie să joace badminton. Dealtfel, să fiu sincer, la noi la sală vin foarte mulți oameni carelucrează în birou și, din păcate, nu reușim să facem față număruluimare de cereri. Iar interesul este și mai mare în rândul femeilor”,mai spune Radu Ionescu, pentru care beneficiile pentru sănătateasigurate de badminton sunt net superioare celor din tenisul decâmp.

Unde poți să joci badminton

În București una dintre cele mai căutate locații este sala din Str.Vatra Luminoasă nr. 99 (în apropierea restaurantului Zet) unde sepoate juca după următorul program: luni de la 20.00-22.00, miercuri20.00-22.00 ți joi 19.30-21.30. Dacă ai abonament la sală, pentru ooră plătești 60 de lei, dacă nu ai te costă 80 de lei.

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide