Ce se întâmplă la Viitorul? Hagi vinde tot ce poate și taie costurile. Cei mai buni jucători dați la FCSB, echipa a doua desființată, fotbaliștii – împrumutați. „Regele” vrea în Turcia

Redactor:
Adrian Macarie
Ce se întâmplă la Viitorul? Hagi vinde tot ce poate și taie costurile. Cei mai buni jucători dați la FCSB, echipa a doua desființată, fotbaliștii – împrumutați. „Regele” vrea în Turcia
Mai multe pe gandul.info

După ce s-a certat cu finul său, Gigi Becali, și s-a jurat că nu îi va mai vinde acestuia niciun jucător, Hagi i-a cedat acestuia cei mai buni oameni din echipa sa (Benzar, Nedelcu, Coman) contra unei sume totale de circa 4,7 milioane de euro. Alți aproximativ 4 milioane de euro vin din drepturile TV cuvenite campioanei. La banii aceștia se adaugă sumele venite de la sponsorii celebri și numeroși ai clubului.

Cu toate acestea, sursele ProSport spun că Hagi are datorii foarte mari.

În mod absolut surprinzător, cu doar câteva zile înainte de startul Ligii 3, Viitorul a anunțat la FRF că desființează echipa a doua! Hagi a motivat, pentru apropiați, că vrea să facă puțină curățenie în lot. Cei mai buni jucători vor fi promovați la echipa mare, de unde urmează să fie concediați fotbaliștii cu contracte mari (la Hagi, vedetele au, spun sursele ProSport, maximum 5.000 de euro pe lună). Restul fotbaliștilor de la Viitorul II vor fi fie împrumutați, fie lăsați liberi.

Este un semn descumpănitor pentru strategia de la Viitorul, care era până acum foarte clară. Echipa secundă avea rolul de treaptă intermediară între juniorii republicani și echipa mare. Dispare un centru de cost care nu era, oricum, foarte scump.

Semne că lucrurile scârțâie la Academia Hagi au apărut încă din sezonul trecut, în plin marș triumfal spre primul titlu din istorie. Pentru prima oară, juniorii au ratat tot ce se putea rata, la toate categoriile de vârstă. Mai mult decât atât, Viitorul a reușit să se califice în finală la numai două din cele cinci campionate de juniori: Liga Elitelor U 19 și Juniori U 11. Ambele finale au fost pierdute: la juniorii mari – cu Dinamo, la juniorii mici – cu Luceafărul Cluj.

Iată finalele pe țară din sezonul 2016-2017 la cele cinci categorii de juniori:

Liga Elitelor U 19 – campioană Dinamo.
Finala: Dinamo – Viitorul 4-3 la penalty-uri, 0-0 după 90 de minute.

Liga Elitelor U 17 – campioană CSU Craiova.
Finala: CSU Craiova – Dinamo 3-2.

Juniori U 15 – campioană ACS Regal Sport Ferdinand.
Finala: ACS Regal Sport Ferdinand – LPS Banatul Timișoara 1-0

Juniori U 13 – campioană ACS Regal Sport Ferdinand.
Finala: ACS Regal Sport Ferdinand – CS Luceafărul Cluj 1-0

Juniori U 11 – campioană: CS Luceafărul Cluj.
SC FC Viitorul Constanța – CS Luceafărul Cluj 1-2

Sursele ProSport spun că este foarte posibil ca Gică Hagi să lase clubul, în perioada următoare, pe mâna altcuiva și el să dea curs unei oferte de a antrena în străinătate, cel mai probabil în Turcia.

Inchide