Cine va fi înlocuitorul lui Mircea Lucescu la Șahtior

Redactor:
Gândul
Cine va fi înlocuitorul lui Mircea Lucescu la Șahtior
Cele mai importante publicații sportive din Portugalia anunță că Paulo Fonseca va fi noul tehnician al lui Șahtior, după un sezon în care a condus-o pe Braga și a câștigat Cupa Portugaliei.

Conform presei portugheze, Fonseca îl va înlocui pe Mircea Lucescu, având în acest moment pe masă o ofertă cu un salariu de 2 milioane de euro pe sezon, adică de 10 ori mai mult față de contractul de la Braga, scrie Prosport.

Eliminat de Lucescu din Europa League

Mircea Lucescu și Paulo Fonseca s-au întâlnit chiar în acest sezon, cu ocazia dublei Șahtior – Braga, din sferturile Europa League. Câștig de cauză a avut tehnicianul român, după o dublă-victorie (2-1, 4-0).

În vârstă de 43 de ani, Paulo Fonseca nu a avut o carieră strălucită ca jucător – deși a fost legitimat la FC Porto între 1995-1998, nu a apucat să joace pentru alb-albaștri, fiind împrumutat an de an – iar ca antrenor a început să-și facă un nume abia în ultimele sezoane.

Fostul fundaș central a condus-o pe Pacos Ferreira în sezonul 2012-2013 și a reușit să califice micuța echipă portugheză în preliminariile Champions League, după ce a terminat pe locul 3 în campionat.

În sezonul 2013 a fost numit principal la FC Porto, însă a fost demis după nici un an, lăsând echipa pe locul 3, la 9 puncte de liderul Benfica.

În acest an, Fonseca a condus-o pe Braga, formație cu care a încheiat sezonul pe locul 4 și alături de care a cucerit Cupa Portugaliei, după o finală în care a trecut de FC Porto, după executarea loviturilor de departajare. Acesta este de altfel singurul trofeu major al lui Paulo Fonseca, tehnician care mai are în palmares și Supercupa Portugaliei cu FC Porto, câștigată la scurt timp după ce devenise principal.

E dorit și de Everton

Conform ESPN, Paulo Fonseca se află și pe lista clubului englez Everton, ca posibil înlocuitor pentru Roberto Martinez, tehnician demis la finalul acestui sezon. Totuși, Șahtior îi asigură antrenorului de 43 de ani prezența în Champions League, în timp ce Everton a ratat calificarea în cupele europene în acest sezon.
 

Inchide