• Publicat:
Sport & Mișcare

Clasamentul WTA: Simona Halep mai poate fi depășită doar de o jucătoare

Clasamentul WTA: Simona Halep mai poate fi depășită doar de o jucătoare
Simona Halep mai poate fi depășită în clasament de o singură jucătoare după rezultatele înregistrate în primele două zile ale tabloului principal de la Cincinnati.

Turneul care stabilește, practic, distribuția finală a listei capilor de serie pentru US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului, a înregistrat surprize în ambele partide din turul doi programate marți. Astfel, singura care mai poate interveni în topul primelor patru poziții ale clasamentului mondial este Elina Svitolina, din Ucraina. Ducând o cursă contra-cronometru de recuperare înainte de partida inaugurală de la Ohio, contra rusoaicei Ekaterina Alexandrova, Simona Halep a scăpat deja de rivale importante pe tablou, dar și în clasament. Marți, favoritele 5 și 6, Kiki Bertens și Petra Kvitova, au fost învinse. Deținătoare a trofeului, Bertens nu a rezistat în fața veteranei Venus Williams, americanca impunându-se 6-3, 3-6, 7-6(4), fiind răsplătită pentru inițiativa avută în momentele decisive. Aflată la primul meci disputat după Wimbledon, Petra Kvitova nu a găsit nici ea resursele pentru a câștiga la Cincinnati, Maria Sakkari (33 WTA) semnând o nouă victorie importantă în cel mai bun sezon al său, 6-4, 2-6, 6-3. Atât Kvitova, cât și Bertens „vânau” poziția Simonei Halep în clasament, însă acum nu o mai pot depăși, indiferent de rezultatul pe care îl va înregistra Simona la Cincinnati.

Retragerea Serenei Williams, din cauza problemelor la spate înregistrate în finala de la Rogers Cup, a simplificat și mai mult ecuația pentru Simona Halep. Elina Svitolina, favorită 7 a turneului de la Cincinnati este acum singura care o mai poate întrece în clasament. Sportiva din Ucraina are însă nevoie de un parcurs până cel puțin în semifinale pentru a strânge punctele necesare. Dacă Simona Halep câștigă partida sa de debut pe terenurile din Ohio, contra Alexandrovei, atunci automat Svitolina trebuie să ajungă până cel puțin în finală pentru a o putea depăși în clasament.

De ce este important ca Simona Halep să păstreze locul 4 WTA înainte de US Open

Prezența Simonei Halep între primele patru sportive ale lumii ar garanta că la US Open 2019 câștigătoarele ultimelor patru Grand Slam-uri disputate se evită automat până în faza semifinalelor. În contextul unui circuit WTA predispus surprizelor, aceasta este doar o mică consolare, mai ales în condițiile în care românca a avut viață grea la New York, fiind eliminată încă din primul tur la edițiile 2017 și 2018.

Naomi Osaka, Ashleigh Barty și Simona Halep au demonstrat însă o constanță importantă în turneele mari pe suprafețe rapide, astfel încât poziționarea lor cât mai departe una de cealaltă pe tablou ar fi o veste bună pentru fiecare dintre ele. În Top 4 mai punctează în acest moment „Domnișoara As”, Karolina Pliskova.

 

Inchide