• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Coronavirusul lovește în SPORT! Simptomele COVID-19, povestite de unul dintre primii sportivi infectați: „M-am trezit și îmi ardeau ochii!”

Coronavirusul lovește în SPORT! Simptomele COVID-19, povestite de unul dintre primii sportivi infectați: „M-am trezit și îmi ardeau ochii!”

Alessandro Favalli, în vârstă de 27 de ani, este al doilea fotbalist italian depistat pozitiv cu COVID-19. Jucătorul echipei Reggio Audace, din Serie C, a povestit pentru BBC tot coșmarul pe care l-a trăit în ultimele săptămâni.

Care au fost primele simptome ale infectării cu noul coronavirus

„M-am trezit pe 2 martie și mă simțeam inconfortabil. Aveam febră, dureri de cap și ochii îmi ardeau. Avusesem deja simptome în timpul nopții, când tremurasem de frig. Începusem să îmi fac griji. În ianuarie avusesem gripă. I-am sunat pe cei din familie și aveau simptome asemănătoare cu ale mele. Luasem cina cu toții cu câteva zile în urmă. Am știut că avem coronavirus”, a explicat sportivul.

Ce măsuri a luat după ce și-a dat seama că a fost infectat

Alessandro Favalli a mărturisit că a intrat imediat în autoiolare făcâdu-și mai multe griji pentru membrii familiei decât pentru el însuși.

„Nu am avut niciodată febră mai mare de 37,8. Am avut febră timp de trei zile și dureri de cap oribile, dar nici acestea n-au durat prea mult. Rudele mele s-au simțit ceva mai rău, pentru că nu au vârsta mea și nivelul meu de pregătire fizică”, a adăugat acesta.

Sportivul italian susține că partea cea mai dificilă a fost izolarea, mai ales pentru un sportiv obișnuit cu activitate zilnică. S-a închis într-o cameră, iar soția sa îi lasă mâncarea la ușă.

Cea mai grea luptă, cu tine însuți

„Din punct de vedere mental, e dificil. M-au impresionat însă toate acele flash-mob-uri cu italienii cântând în balcoane. Le-am văzut la TV, pentru că în satul meu mic nu s-a întâmplat asta. Am zâmbit și mi-am zis că e atât de italienește”, a mai povestit acesta pentru sursa citată.

Autoritățile italiene, criticate de fotbalist

De asemenea, jucătorul de la Reggio Audace a criticat autoritățile care ar fi intervenit greoi și inconsistent. Serie A a fost suspendată abia pe 3 martie, prea târziu în opinia fotbalistului.

„Am fost șocat să văd că unele cluburi și campionate își doreau ca fotbalul să continue. A fost o decizie greșită, chiar și cu porțile închise”, a afirmat Alessandro Favalli, care i-a îndemnat pe italieni să rămână în case.

„Trebuie să fim responsabili, doar așa putem învinge virusul”, a încheiat sportivul.

La momentul transmiterii acestei știri, Italia este unul dintre cele mai afectate state de coronavirus, având peste 53.000 de cazuri confirmate și aproximativ 4.800 de persoane decedate din această cauză, în timp ce peste 6.000 au fost declarate vindecate.

Inchide