Laura Cojocaru
28.07.2018
Sport & Mișcare

Cristiano Ronaldo, DOI ANI DE ÎNCHISOARE cu suspendare pentru evaziune fiscală

Cristiano Ronaldo, DOI ANI DE ÎNCHISOARE cu suspendare pentru evaziune fiscală
Cristiano Ronaldo va face doi ani de închisoare cu suspendare

Procuratura spaniolă a anunțat astăzi că fotbalistul este condamnat la 24 de luni de închisoare CU SUSPENDARE. Ronaldo va trebui să plătească și o amendă în valoare de 3,2 miloane de euro. 

Portughezul este acuzat că s-a sustras de la plata taxelor, reușind să păgubească fiscul spaniol cu 5,7 milioane de euro. El va trebui să achite și această sumă în următoarele 48 de luni, plus un milion de euro dobândă și 250 de euro pentru fiecare zi de închisoare pe care nu o va efectua.

Presa internațională anunță că aceste sume de bani reprezintă numai o parte din cele aprope 19 milioane de euro pe care starul portughez trebuie să le plătească în total.

Ronaldo nu a recunoscut acuzațiile. În această vară, el a părăsit Spania, după un transfer de 100 de milioane de euro, la Juventus Torino.

În Spania, condamnările mai mici de 24 de luni inclusiv nu sunt cu executare.

Anul trecut, Cristiano Ronaldo a pledat nevinovat, în fața tribunalului Pozuelo de Alarcon din Madrid, la acuzațiile de fraudă fiscală și a precizat că în spatele învinuirilor care i se aduceau se afla reputația sa: „Dacă numele meu nu ar fi fost Cristiano Ronaldo, nu m-aș fi aflat aici”

„Fiscul spaniol cunoaște în detaliu veniturile mele, pentru că nu am ascuns nimic și nici nu am avut intenția de a nu-mi plăti taxele. Când am semnat cu Real Madrid, nu am creat o anumită structură care să îmi gestioneze veniturile, ci am păstrat-o pe cea pe care o aveam din momentul în care am ajuns în Anglia, cu mult timp înainte de a veni în Spania. Acea structură era folosită de obicei în Anglia și era legală, verificată de fiscul britanic”, a declarat pe atunci, Cristiano Ronaldo.

 

Inchide