• Publicat:
Sport

Cristina Neagu nu va juca în meciul României cu Japonia

Cristina Neagu nu va juca în meciul României cu Japonia
Tomas Ryde, selecționerul echipei naționale de handbal feminin a României, a anunțat că interul stânga Cristina Neagu nu va evolua în ultima partidă a tricolorelor din grupa II principală a Campionatului Mondial, miercuri, de la ora 11:00, contra Japoniei.

Cristina Neagu, revenită după o lungă perioadă de accidentare, în această toamnă, a evoluat în meciul cu Suedia, de marți, scor 22-34, fiind cea mai bună marcatoarea a României, cu patru goluri, la egalitate cu Crina Pintea și Aneta Udriștoiu. Ryde spune că Neagu nu va juca cu Japonia, la fel cum nu o va face nici Laura Pristăvița, care s-a accidentat.

„Cristina Neagu e out, Laura Pristăvița s-a accidentat, le voi da șanse celor tinere. Știu că ne va fi foarte greu fiindcă Japonia a făcut un joc fabulos cu Spania, dar va fi o experiență perfectă pentru jucătoarele noastre care sunt la primul lor Mondial. Dar să batem Japonia va fi foarte greu să reușim”, a spus Ryde, marți, pentru gsp.ro.

Cristina Neagu, desemnată de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, a fost cea mai bună handbalistă a României la Campionatul Mondial din Japonia, contribuind semnificativ la calificarea tricolorelor în grupele principale.

România a pierdut meciul cu Suedia, marți, la Kumamoto, scor 22-34. La pauză, nordicele erau în avantaj, scor 14-9.

În urma acestui eșec, România se află pe locul 6, ultimul, în grupa II principală a Campionatului Mondial de handbal feminin, având 0 puncte. Ultimul meci al tricolorelor va avea loc miercuri, contra Japoniei, de la ora 11:00.

Inchide