Declarația șocantă a noului patron al FCSB: Vreau să colaborez din nou cu CSA Steaua

Declarația șocantă a noului patron al FCSB: Vreau să colaborez din nou cu CSA Steaua
Publicat: 19/04/2018, 23:30

„Vasile Geambazi va prelua clubul, și așa el îl finanțează de doi ani. Nu vor fi probleme, e mai bogat decât mine”, a anunțat Gigi Becali, finanțatorul FCSB, imediat după anunțul alegerilor de la președinția FRF. Numele introdus de Becali în spațiul public este unul nou, însă omul de afaceri în vârstă de 36 ani, nepot al latifundiarului, are legătură cu FCSB de mai bine de 13 ani. ProSport a luat legătura cu Vasile Geambazi, noul patron al vicecampioanei României, și vă prezintă punctul lui de vedere, dar și detalii despre activitatea lui în fotbal și în afara sportului.

Reporter: Gigi Becali a anunțat că sunteți noul patron al clubului, deși sunteți acționar de circa 13 ani. Ce implicare ați avut în club până acum?
Vasile Geambazi: Nicio implicare! Numele meu a apărut în discuții după ivirea scandalului cu Sebastian Bodu (n.r. – în 2005), atunci când au trecut acțiunile pe numele meu. (n.r. – Vasile Geambazi are 44% din FCSB, Constantin Geambazi are 56% din FCSB)

Gigi Becali a anunțat că dumneavoastră finanțați oricum clubul de doi ani. Baza din Berceni, apărută în această perioadă, a fost construită din banii dumneavoastră?
În familie nu se poate vorbi despre fonduri proprii, cel puțin în familia noastră. Nu există „banii lui Gigi” sau „banii mei”.

Cât a costat baza?
Cât a costat, dacă eliminăm din discuție ceea ce era deja acolo? Pentru că achiziționarea a ceea ce exista deja în Berceni a costat 33 de milioane de euro. Baza ARCOM atât a costat. Eu am adaptat totul pe construcțiile existente, am reinvestit, am remodelat acea bază. Pentru transformarea a ceea ce era în ceea ce există acum, până în octombrie 2017 a fost investită suma de două milioane de euro, două milioane și ceva de euro.

„Nu mă deranjează că Steaua și-a făcut echipă. Nu voi folosi FCSB 2 ca să îi încurc”

Aveți de gând să consolidați FCSB ca brand de sine stătător sau veți continua asocierea forțată cu ceea ce înseamnă Steaua București, brandul Armatei?
Instanța a zis un singur lucru, că SC FCSB SA nu poate folosi numele „Steaua București” fără acordul Ministerului Apărării Naționale. Asta a câștigat Florin Talpan, a exclus numele „Steaua București” din Europa și din Liga 1, apare „FCSB” acum. Credeți că cineva are o problemă cu formarea echipei Armatei? Că pe mine mă deranjează că Steaua își făcea echipă? Eu vreau binele fotbalului, așa putem crește. E greu să promoveze, fără investiții nu poți face asta. Sau poate că pot promova în liga a treia, dar de acolo e și mai greu.

Pentru că acolo dau de FCSB 2?
Nu neapărat. Eu nu am FCSB 2 ca să încurc pe cineva sau ca să opresc pe cineva. Eu am FCSB 2 ca să îmi cresc tinerii jucători.

Gigi Becali a zis că va folosi FCSB 2 pentru lucrul ăsta, să stopeze Steaua București.
Știi de ce? Pentru că CSA nu a procedat corect. Să fac o paralelă. CSA e un părinte amărât care l-a dus la orfelinat pe copilul pe care nu a avut cu ce să-l crească. Copilul fiind secția de fotbal. Aveau datorii la cei cu nocturna, nu mai puteau plăti jucătorii cu contracte în dolari la vremea aceea. Ei, acești părinți au dus copilul la orfelinat, au acceptat lucrul ăsta. Apoi, în 2013, când văd că Steaua a trecut pe profit… Pentru că până în 2013 erau 10 milioane de euro datorii. Dar l-am vândut pe Chiricheș, am intrat în Champions League, au apărut banii. Și copilul din orfelinat s-a făcut Făt-Frumos peste noapte. Când ne-am dus la ANAF să declarăm cei 10 milioane de euro profit, cineva a făcut scurt-circuit. Când orfanul a ajuns cineva, părinții au zis că vor copilul înapoi. Cam asta e paralela, e o poveste foarte tristă. N-ar fi fost frumos să existe Steaua București și CSA Steaua București în Liga 1, două echipe tari? N-ar fi frumos ca stadionul Steaua să nu fie demolat și să ne trezim cu cine știe ce ansamblu rezidențial, răsărit dintr-odată?

MAI MULTE PE PROSPORT.RO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun