Gândul
  • Publicat:
Sport & Mișcare

Dieta zilnică a lui Roger Federer. Ce mănâncă elvețianul pentru a rămâne un campion al tenisului

Dieta zilnică a lui Roger Federer. Ce mănâncă elvețianul pentru a rămâne un campion al tenisului
Detalii în articol

Totuși, pentru a-și menține dominația în tenis, Federer trebuie să aibă grijă ce mănâncă. The Independent prezintă ce include meniul zilnic al marelui campion elvețian. 

Roger își începe ziua cu alimente dulci. Acestuia îi plac foarte mult vafele făcute în casă, cu compot de fructe proaspete. Pentru a „elimina” caloriile vafelor, sportivul bea suc proaspăt, cafea și un shot de oțet. 

Înainte de a intra pe terenul de tenis, Federer mănâncă, întotdeauna, o farfurie de paste. „Cu două ore înainte de fiecare meci, mănânc paste cu sos fără calorii. Fac asta de 20 de ani”, spunea acesta într-un interviu. Între sesiunile de antrenament sau între meciurile dintr-o competiție, Federer nu este un străin al snacksurilor. 

De asemenea, elvețianul mănâncă banane, care sunt o bună sursă de carbohidrați și potasiu. Când jucătorii de tenis se confruntă cu partide lungi, nivelul lor de energie poate scădea și se poate traduce în campe dureroase dacă pierd prea mult potasiu. Bananele îi ajută pe jucători să să realimenteze. 

Când vine vorba despre cină, Federer merge pe varietate. „Sunt un iubitor al mâncărurilor italiene, japoneze și indiene”, a spus acesta recent. 

Nu vorbim numai despre mâncăruri sănătoase. Federer are o afinitate pentru dulciuri și nu poate rezista în fața unei cupe de înghețată. „Îmi place înghețata mea. Îmi place ciocolata. Asta este dieta mea. Îmi plac dulciurile. Nu ma simt prost să spun asta. Pot face asta și să joc tenis în același timp”, spunea Roger în 2017. 

Elvețian fiind, tenismenul nu este un străin al brânzeturilor și îi place să mănânce „fonduta”, un preparat care combină laptele, smântâna, brânza și gălbenușul de ou.  

Federer nu se dă înlături nici de la a încerca delicatese locale din țările în care ajunge. 

Singurul lucru pe care nu-l mănâncă este carnea de vombatidă. Vombatidele sunt animale marsupiale terestre, de dimensiuni mici. 

 

Inchide