Două persoane au fost reținute după ce au publicat imagini cu cadavrul fotbalistului Emiliano Sala

Redactor:
Radu Stroe
Două persoane au fost reținute după ce au publicat imagini cu cadavrul fotbalistului Emiliano Sala
Sherry Bray (48 de ani) și Christopher Ashford (62 de ani) au fost reținuți de poliție după ce au accesat ilegal și au publicat, pe rețelele de socializare, imagini cu corpul neînsuflețit al fotbalistului Emiliano Sala.

Corpul argentinianului a fost recuperat dintre resturile epavei avionului, la data de 6 februarie, la două săptămâni după ce aparatul de zbor s-a prăbușit în Canalul Mânecii.

Emiliano Sala zbura spre capitala Țării Galilor, Cardiff, după ce se transferase de la Nantes la Cardiff City, când avionul s-a prăbușit în Canalul Mânecii.

Sherry Bray, directoarea firmei de monitorizare video care se ocupa cu supravegherea morgii la care a fost adus corpul fotbalistului, și Christopher Ashford, un angajat al companiei, au accesat ilegal o înregistrare din timpul examinării medicului legist. Cei doi au făcut fotografii și le-au distribuit pe rețelele de socializare.

Potrivit BBC, judecătorul care se ocupă de caz, Peter Crabtree a spus: „Pentru un asemenea caz, primul pas este, cu siguranță, reținerea suspecților”.

Detectivul Gemma Vinton a declarat, conform aceleiași surse, că: „Acțiunile lui Bray și ale lui Ashford au cauzat multă durere și suferință inutilă. Sper ca familia să se poată concentra acum pe deplângerea celui drag”.

Bray și Ashford au pledat vinovați în fața tribunalului din Swindon și au fost reținuți, însă cei doi au fost eliberați pe cauțiune, conform informațiilor oferite de The Guardian. Ei vor avea parte de altă înfățișare în fața judecătorului, la data de 20 septembrie.

Inchide