Ediția din 2013 a Raliului Dakar va avea loc tot în America de Sud și se va încheia în Chile

Redactor:
Gândul
Ediția din 2013 a Raliului Dakar va avea loc tot în America de Sud și se va încheia în Chile
Raliul Dakar - 2013 va avea loc tot în America de Sud, iar această a cincea ediție latino-americană se va încheia în Chile, au anunțat organizatorii competiției, informează AFP.

Raliul Dakar – 2013 va avea loc tot în America de Sud, iaraceastă a cincea ediție latino-americană se va încheia în Chile, auanunțat organizatorii competiției, informează AFP.

„Chile a arătat o participare activă la Dakar și suntem mândrisă anunțăm că ediția 2013 se va încheia în această țară. Chile ne-aconvins cu argumente bune și suntem bucuroși de decizia pe care amluat-o”, a declarat directorul cursei, Etienne Lavigne.

De la anularea ediției ce urma să aibă loc în Africa, în 2008,din cauza amenințărilor teroriste, Raliul Dakar s-a desfășurat înChile și în Argentina. Primele trei ediții latino-americane au avutstartul și sosirea în Argentina. În 2012, Raliul Dakar va începe în1 ianuarie, la Mar del Plata (Argentina) și se va încheia în datade 15 ianuarie, la Lima (Peru).

Autoritățile chiliene și-au exprimat de mai mult timp dorința dea găzdui finalul cursei.

Potrivit organizatorilor, Raliul Dakar, care va traversateritoriul statului Peru pentru prima dată în 2012, ar putea treceși prin Bolivia, în 2013.

Leila Bolat, [email protected]

Inchide