Faceți exerciții fizice cu moderație. Bolile provocate de sport

Redactor:
Adrian Macarie
Faceți exerciții fizice cu moderație. Bolile provocate de sport
Exercițiile fizice sunt foarte importante pentru sănătatea noastră și sunt foarte mulți cei care au probleme pentru că nu fac deloc mișcare. Există, însă, și o altă categorie cu probleme, a celor care fac prea multe exerciții și care riscă să se accidenteze grav sau chiar să se îmbolnăvească.

Exercițiile fizice sunt foarte importante pentru sănătateanoastră și sunt foarte mulți cei care au probleme pentru că nu facdeloc mișcare. Există, însă, și o altă categorie cu probleme, acelor care fac prea multe exerciții și care riscă să se accidentezegrav sau chiar să se îmbolnăvească.

Astfel, specialiștii spun că, pentru sănătatea noastră, estesuficient să faci exerciții 30-45 de minute pe zi, cinci zile pesăptămână. Dacă abuzezi de exerciții, pe termen lung poți avea mariprobleme de sănătate și chiar în viața personală, pentru că abuzulde exerciții fizice dă dependență.

Lista de simptome

Dacă suspectezi cumva că faci prea multe exerciții, ar trebui săvezi dacă regăsești pe lista de simptome unele care să ți sepotrivească. Iar această listă este lungă: insomnie, oboseală,dureri continue de mușchi, dureri de cap, brusca incapabilitate dea duce la capăt un exercițiu, pierderea poftei de mâncare și pulscrescut dimineața.

Din punct de vedere fizic, abuzul de exerciții poate cauza:fracturi de stres, întinderi și rupturi, deshidratare, osteoporozăsau artrită. În cazul femeilor pot apărea dezechilibre în ceea ceprivește ciclul și există riscul de a nu mai putea face copii. Șitoate acestea, dacă abuzezi de exercițiile fizice.

Dependența de antrenamente este o boală

Deși pare a fi o boală specifică sportivilor profesioniști,dependența de exerciții este la fel de frecventă și printre oameniinormali. Principalul simptom este oboseala. Dacă ajungi să te simțifoarte obosit după exerciții, atunci trebuie să te oprești, iar celmai eficient mod de a „vindeca” această boală este odihna.

Dar este foarte important ca în acest timp să bei multe lichide,iar odihna să fie totală. Oricum, pentru a nu ajunge în aceastăstare, trebuie să faci exercițiile după un program riguros,stabilit de un antrenor, și să nu abuzezi.

Iar abuzul presupune ca un adult să se antreneze de câteva oripe zi, timp de câteva ore. Aceasta în condițiile în care experțiispun că 60 de minute de exerciții în fiecare zi sunt mai mult decâtsuficiente pentru a-ți menține sănătatea.

Din punctul de vedere al calaroriilor pe care ai voie să le”arzi” în fiecare săptămână, numărul acestora ar trebui să fieundeva între 2.000 și 3.500. În caz contrar, organismul sedezechilibrează și cresc riscurile de accidentare sauîmbolnăvire.

Dacă îți dorești ca prin exerciții să slăbești, tot nu este binesă abuzezi de mișcare. Trebuie să păstrezi ritmul de exercițiiconsiderat a fi ideal, acele 60 de minute pe zi, dar să ții și odietă care să te ajute să pierzi în greutate.

Patru transferuri stelare la Universitatea Craiova. Mihai Rotaru i-a dat lovitura de graţie lui Gigi...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Anunț important pentru românii cu mașină pe benzină și motorină. Ce se întâmplă la pompă...
Vacanţă în pandemie, cu preţul sănătăţii publice. Avertismentul experţilor: Efectele distracţiei se măsoară în numărul...
O familie din Iași s-a mutat în Zanzibar din cauza pandemiei: „Preţurile sunt chiar foarte...
Doliu uriaș la Pro TV. Andreea Esca, răpusă de durere
Ce a făcut Gigi Becali când a aflat că Anamaria Prodan e în stare gravă....
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Zeci de copii cu păr pe tot corpul. Ce gafă halucinantă au făcut medicii: se...
Horoscop chinezesc complet pentru 2021: Pe ce dată începe Anul Boului de Metal?
Actrița din Juno și Inception a devenit el. Cum arată după ce a dezvăluit că...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Care este cea mai căutată resursă din lume, care în ţara noastră există din belşug,...
Carmen de la Sălciua, prima imagine alături de noul iubit! Iubirea plutește în aer /...
Inchide