FC Dinamo 1948, datorii de peste 17 milioane de euro. Cât are de recuperat finanțatorul Negoiță

FC Dinamo 1948, datorii de peste 17 milioane de euro. Cât are de recuperat finanțatorul Negoiță
Tabelul preliminar de creanțe al societății FC Dinamo 1948, aflată în insolvență și care administrează clubul de fotbal, a relevat datorii de 78 de milioane de lei, dintre care 20 de milioane către Ministerul Finanțelor, 18 milioane către firma Ideal Rezidențial și 14 milioane către Ionuț Negoiță.

Printre acționarii societății Ideal Rezidențial SRL se numără părinții lui Ionuț Negoiță, Ilie și Lidia Negoiță.

„Totalul creanțelor societății este 78.033.905 lei (n.r. – aproximativ 17,5 milioane de euro). Primii trei creditori sunt Ministerul Finanțelor, cu aproximativ 20 de milioane de lei, Ideal Rezidențial, cu aproape 18 milioane de lei, și domnul Negoiță (n.r. – acționarul majoriar al clubului), cu aproape 14 milioane de lei. Acesta ar fi un Top 3 al tabelului. Salariații au creanțe totale de 993.000 de lei, aici fiind incluși personalul tesa și jucătorii”, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX, adminstratorul judicar Andrei Cătălin Dascălu.

Întrebat dacă foștii acționari se răgesc în tabelul creditorilor, Dascălu a răspuns: „Ca nume, în mod direct, foștii acționari nu se regăsesc în tabel, dar ca societăți îmi este greu să spun dacă sunt sau nu.”

Administratorul judiciar a precizat că 40 la sută dintre creditorii notificați nu s-au înscris la masa credală. „Ca număr, creditorii sunt până în 55, iar 40 la sută dintre cei care au fost notificați nu au formulat cereri pentru înscriere la masa credală”, a spus Dascălu.

El a menționat că prima Adunare Generală a creditorilor va avea loc la 25 august. „Prima Adunare Generală a creditorilor va fi pe 25 august. Astăzi tabelul a fost transmis spre publicare la instanță. Următorul pas este Adunarea Generală a creditorilor, apoi tabelul definitiv al creditorilor, pe 2 septembrie și termenul de procedură, pe 10 septembrie”, a spus Dascălu.

Întrebat când preconizează că Dinamo ar putea ieși din insolvență, Dascălu a declarat că este greu de dat un termen. „Este prematură o astfel de estimare, eu sper într-un plan de reorganizare cât mai rapid propus și aprobat, un termen real posibil pentru un plan aprobat de creditori și conform termenelor stabilite de instanță ar fi undeva la jumătatea lunii octombrie sau la sfârșitul lunii octombrie. Eu cred că am putea avea acest plan propus în termen.”

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvență a fost înregistrat la 13 mai, la Tribunalul București.

FC Dinamo este al șaselea club de Liga I care solicită intrarea în insolvență în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistrița, Universitatea Cluj, Oțelul Galați și FC Vaslui.

Actualul proprietar al FC Dinamo, Ionuț Negoiță, a explicat, la 14 mai, într-o scrisoare deschisă, că „deceniul criminal” și datoriile acumulate în perioada în care clubul a fost în propietatea foștilor acționari au condus la decizia de a solicita intrarea în insolvență a societății.

Omul de afaceri Ionuț Negoiță a devenit majoritar la Dinamo, în luna martie 2013, după ce a preluat acțiunile deținute de Nicolae Badea și pe cele ale lui Dragoș Săvulescu. El deține aproape 93 la sută din acțiuni, ceilalți proprietari fiind Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, cu 7 la sută, și Cornel Dinu, cu 0,03 la sută.

Negoiță a devenit acționar la Dinamo la începutul lunii august 2012, când a cumpărat, pentru o sumă de „câteva milioane” de euro, un pachet de 30 la sută din acțiunile clubului rămase în proprietatea lui Nicolae Badea și Dragoș Săvulescu după retragerea lui Cristian Borcea.

Echipa de fotbal Dinamo București a fost înființată în urmă cu 66 de ani, în mai 1948.

Transfer ISTORIC la FCSB. Becali dă o nouă lovitură memorabilă şi îşi vinde starul la...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
FOTO. Cum arăta Daniela Crudu în liceu! Era în clasa a X-a, fără operații estetice...
Era pe plajă, la mare, când A DISPĂRUT fără urmă. Au găsit-o peste 18 zile...
Pisica lui Cristiano Ronaldo a fost călcată de o mașină și celebrul milionar a trimis-o...
Schimbare URIAŞĂ în cazul morţii mezzosopranei Maria Macsim Nicoară! Cine ar fi ucis-o, de fapt
FOTO Căţelul „minune” din Oklahoma, născut cu două cozi şi şase picioare: „Un miracol numit...
BANCUL ZILEI – Gagica disponibilă și studenții la Inginerie
Cinci români au câștigat sume uriașe după ce și-au pus soțiile să facă sex pe...
A MURIT. Tragedia care a șocat showibiz-ul. Doliu pentru Dorian Popa
A fost sărac toată viața fără să știe că avea așa ceva în curte. Peste...
Ce declanşează la FEMEI dorinţa de a FACE sex? Răspunsul cercetătorilor este neaşteptat.Toţi bărbaţii ar...
Românii care au cont și card la aceste bănci sunt în pericol să rămână fără...
1 an de pandemie în România. Cum s-a schimbat viața noastră din cauza covid-19
A divorțat după 7 ani, fără pasiune, de căsătorie. Apoi a făcut un experiment inedit:...
BREAKING NEWS: România este în DOLIU! A fost găsit mort în apartamentul său
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. De atunci pare că nu a...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
SURPRIZĂ de proporţii: De unde vin produsele de la Lidl? ADEVĂRUL de la raft care...
Veste ȘOC despre Sebi, copilul de 7 ani dispărut de ȘASE SĂPTĂMÂNI. Ce s-a întâmplat,...
×
Inchide