• Publicat:
Sport & Mișcare

Florin Mergea s-a calificat în finala Turneului Campionilor la dublu

Florin Mergea s-a calificat în finala Turneului Campionilor la dublu
Perechea Florin Mergea/Rohan Bopanna (România/India, nr. 8) a învins, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-2, cuplul Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croația/Brazilia, nr. 3) și s-a califcat în finala Turneului Campionilor de la O2 Arena din Londra.

Ajunși la Turneul Campionilor în ultimul moment, chiar cu ajutorul adversarilor de sâmbătă, Mergea și Bopanna au oferit publicului londonez un joc exact, spectaculos în anumite momente. Forța indianului și tehnica românului s-au îmbinat perfect pentru obține o victorie în numai 59 de minute.

În primul set, echipa româno-indiană a reușit un break pe serviciul lui Dodig, în ghemul al cincilea, suficient pentru a închide setul cu 6-4, după 29 de minute.

Setul secund a fost tot la discreția lui Mergea și Bopanna, care au făcut un break în ghemul al treilea, tot la Dodig, dar adversarii au răspuns cu rebreak, pe serviciul lui Mergea, egalând la 2. A fost ultima realizare a învingătorilor de la Roland Garros, pentru că Mergea și Bopanna au ridicat nivelul jocului, au câștigat patru ghemuri la rând și su pus capăt meciului cu 6-4, 6-2.

Prin calificarea în ultimul act al competiției, Mergea și Bopanna și-au asigurat un cec în valoare de 229.000 de dolari și 800 de puncte ATP.

Florin Mergea participă în premieră al Turneul Campionilor. Bopanna este pentru a treia oară la finala sezonului, iar în 2012 a pierdut în ultimul act, când era în echipă cu compatriotul său Mahesh Bhupathi.

Prezența românească în ultimul act al probei de dublu de la Turneul Campionilor poate spori, dacă Horia Tecău și partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, vor trece, în a doua semifinală, programată de la ora 20.00, de gemenii americani Bob și Mike Bryan.

Inchide