• Publicat:
Sport & Mișcare

Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat în semifinalele Turneului Campionilor

Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat în semifinalele Turneului Campionilor
Florin Mergea și Rohan Bopanna s-au calificat în semifinalele Turneului Campionilor

După ce duminică au trecut de gemenii Bob și Mike Bryan, cu 6-4, 6-3, Mergea și Bopanna au acumulat a doua victorie în două seturi și nu mai pot pierde calificarea în penultimul act al competiției de la O2 Arena.

Marți, învingătorii au avut în Rohan Bopanna un jucător într-o formă de excepție, indianul servind și evoluând cu creativitate și precizie. Mai puțin exact decât de obicei, Mergea și-a ajutat și el echipa în anumite momente, dar și-a pierdut serviciul în setul al doilea și la un punct din tie-break.

Mergea și Bopanna au reușit break-ul în ghemul al doilea al primului set, la Peers, apoi au închis setul cu 6-3, după 30 de minute. Adversarii au servit mai bine în setul al doilea și au echilibrat jocul. Cu toate acestea, românul și indianul au rupt echilibrul pe serviciului fratelui mai mare al lui Andy Murray, preluând conducerea cu 4-3. Însă perechea britanico-australiană a reușit rebreak-ul pe serviciul lui Mergea. Cele două echipe și-au făcut serviciul în continuare și setul secund a ajuns la tie-break. Primii care au obținut un minibreak au fost Murray și Peers, pe serviciul lui Mergea, și s-au distanțat la 4-2. Bopanna a jucat apoi extraordinar și adversarii nu au mai reușit decât un punct până la final. Scor final 6-3, 7-6 (5), după 75 de minute de joc.

Mergea și Bopanna, care și-au asigurat 400 de puncte ATP și un premiu total de 146.000 de dolari, vor juca, joi, în ultima etapă a Grupei A împotriva echipei italiene Simone Bolelli/Fabio Fognini, cap de serie numărul 5.

Florin Mergea participă în premieră al Turneul Campionilor. Bopanna este pentru a treia oară la finala sezonului, iar în 2012 a pierdut în ultimul act, când era în echipă cu compatriotul său Mahesh Bhupathi.

Tot marți, de la ora 20.00, este programat meciul dintre Bob Bryan/Mike Bryan, principalii favoriți, și Simone Bolelli/Fabio Fognini.

Inchide