• Publicat:
Sport & Mișcare

Halep o învinge pe Pennetta, scor 6-0, 6-3, în primul meci de la Turneul Campioanelor

Halep o învinge pe Pennetta, scor 6-0, 6-3, în primul meci de la Turneul Campioanelor
Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-0, 6-3, pe italianca Flavia Pennetta, locul 8 WTA, în primul meci de la Turneul Campioanelor, care a avut loc, duminică, la Singapore.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, cu scorul de 6-0, 6-3, pe italianca Flavia Pennetta, locul 8 WTA, în primul meci de la Turneul Campioanelor, care a avut loc, duminică, la Singapore.

Partida a durat o oră și 11 minute.

Duminică, pe terenul de la Singapore Indoor Stadium au intrat două jucătoare cu atitudini diferite. Simona Halep a arătat concentare și determinare, în timp ce adversara ei a fost mai degrabă relaxată și deconectată de la importanța turneului la care participă în premieră la simplu.

În septembrie, Pennetta o învinsese „dur” pe româncă, în 59 de minute, scor 6-1, 6-3, în semifinalele US Open, apoi ridicase trofeul deasupra capului. După acel succes, italianca și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă la finalul sezonului, așa că este oarecum de înțeles modul ei de abordare a ultimului turneu din carieră.

De partea cealaltă, Halep a vrut să își ia revanșa după acea înfrângere dureroasă și totodată să înceapă bine competiția de la Singapore, la care a fost finalistă anul trecut. Și românca a făcut-o cu stil, cu lovituri de mare precizie, cu agresivitate și cu disponibilitate la efort.

Halep și-a fixat ca țintă a „bombardamentului” liniile laterale ale terenului, peste 85 la sută din loviturile ei vizând acele zone, în primul set. Pennetta a fost nevoită să alerge dintr-o parte în alte a liniei de fund și să lovescă din poziții incomode, din exteriorul terenului. În setul întâi, care a durat 25 de minute, doar ultimul ghem a fost echilibrat, cel de 6-0, când Halep a întors un prim avantaj de 40-15 al adversarei, pe serviciul acesteia.

În setul al doilea, Pannetta a avut și primele ei mingi de break, două, la 15-40, dar românca le-a anulat și a câștigat al șaptelea ghem consecutiv. Italianca a reușit apoi să ridice un pic nivelul jocului ei, să lovească mai puternic, pe fondul unei scăderi în precizia loviturilor executate de Halep. Sportiva din Constanța a greșit mai mult și i-a permis rivalei să țină pasul cu serviciul, până la 4-3 pentru jucătoarea română. La acel scor, Halep a simțit că este momentul să rupă jocul cu un break, primul din setul secund și a reușit la patra minge avută. A urmat firesc finalul, cu 6-3, după 71 de minute de joc, și Simona Halep a reușit revanșa mult așteptată după eșecul de la US Open.

Disputarea celor trei meciuri la Turneul Campioanelor este recompensată cu 151.000 de dolari și cu 210 puncte WTA. Fiecare victorie în grupă este recompensată cu 153.000 de dolari și cu 160 de puncte WTA, astfel că Halep și-a asigurat în acest moment un cec de 304.000 de dolari și 370 de puncte WTA (cu condiția să joace toate partidele din grupă).

În a doua partidă din etapa I a Grupei Roșii se vor întâlni, tot duminică, de la ora 13.30, rusoaica Maria Șarapova, locul 3 WTA și poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA.

Luni, sunt programate meciuri din Grupa Albă.

Halep va juca marți următoarea partidă la acest turneu.

Inchide