Ilie Balaci, dur cu fotbalul românesc: Nu cred că trecem de grupe la Euro

Ilie Balaci, dur cu fotbalul românesc: Nu cred că trecem de grupe la Euro
Fostul internațional Ilie Balaci, a declarat duminică, la Iași, că este destul de sceptic în ceea ce privește șansele echipei naționale de a trece de faza grupelor la Campionatul European, transmite corespondentulMEDIAFAX.

„Ne bucurăm că ne-am calificat la Euro, acum să vedem ce vom face acolo. Eu unul sunt sceptic. Nu cred că trecem de grupe la Euro. Franța este de departe favorită în grupă și va dori cu siguranță să câștige competiția. Elveția are jucători foarte puternici în lot, iar Albania are și ea jucători în campionate puternice din Europa. Atenție mare la Albania, nu mai e echipa pe care o știm noi din anii din urmă. A crescut mult. Ne va fi foarte dificil”, a spus Ilie Balaci.

Balaci a mai precizat că selecționerul Anghel Iordănescu va avea o misiune destul de ușoară la selecționarea jucătorilor pentru Euro: „Nu cred că Iordănescu are o misiune grea în selectarea jucătorilor. E ușor să-i aleagă, pentru că nu prea are de unde alege! Mutu? Nu știu dacă va putea reveni sau nu la lot. Haideți mai întâi să vedem unde va juca Mutu și pe urmă dacă va putea reveni. Deocamdată, Mutu nu are echipă și nu știu unde va juca”.

Referitor la Liga I, Ilie Balaci consideră că Steaua are șanse mari să ia titlul. „Va fi un play-off foarte interesant. Vom avea și patru meciuri Steaua – Dinamo. Nu știu cine are prima șansă la titlu, dar Steaua rămâne Steaua. Este echipa care a dominat ultimii ani întrecerea internă. Chiar dacă a avut un start mai slab de sezon, Steaua are șanse mari latitlu. Nu cred că este vina lui Rădoi pentru evoluția mai slabă a echipei din debutul campionatului. Jucătorii sunt responsabili, dar antrenorul plătește întotdeauna. Despre Craiova prefer să nu vorbesc, echipa asta nu este Universitatea mea!”, a conchis Ilie Balaci.

Inchide