Radu Stroe
14.12.2019
Sport & Mișcare

Ion Țiriac a declarat care este, în opinia sa, cea mai mare problemă a sportului în România

Ion Țiriac a declarat care este, în opinia sa, cea mai mare problemă a sportului în România
Ion Țiriac a luat parte, duminică, la seminarul Upgrade România: Sănătate prin sport. Sportul, mina de aur a economiei". Acolo, președintele Federației Române de Tenis a prezentat soluții pentru îmbunătățirea sportului din România.

„Eu am fost peste tot și am văzut că nu mai avem sportivi, dar nu mai avem tehnicieni, iar asta e cea mai mare problemă. M-am dus pe la Guvern ca pe vremea lui Maurer, de vreo 10 ori pe săptămână și am ajuns la faimoasa concluzie că sunt bani pentru cele 1.000 de grădinițe olimpice de care eu tot vorbesc. Dar din cauza birocrației ele nu există nici în ziua de azi””, a declarat Ion Țiriac.

„Cu 80 de copii la fiecare din cele 1.000 de grădinițe am avea 80.000… deci dacă vrem să începem ceva, trebuie să începem să semănăm. Noi ar trebui să ne depunem mandatul, eu mi l-am depus pe cel de președinte al Federației Române de Tenis, pentru că se fac acum 6 luni… Dacă nu facem asta, nu ajungem niciunde, nu ne bagă nimeni în seamă. Sigur, priorități și deficit stabilite de la Bruxelles, dar România trebuie să aibă prioritățile ei”, a mai spus, la Digi Sport, președintele Federației Române de Tenis.

 

Inchide