JOCURILE OLIMPICE 2012. Investiții masive făcute de Marea Britanie pentru evenimentul sportiv al anului

Redactor:
Ștefan Horobeț
JOCURILE OLIMPICE 2012. Investiții masive făcute de Marea Britanie pentru evenimentul sportiv al anului
Marea Britanie a făcut investiții record pentru JOCURILE OLIMPICE LONDRA 2012. Se estimează că organizatorii au cheltuit aproximativ 14 miliarde de euro.

În această seară, de la ora 23.00, are loc CEREMONIA DE DESCHIDERE LONDRA 2012. Pentru ediția din acest an a JOCURILOR OLIMPICE, Marea Britanie a făcut investiții record, de 14 miliarde de euro.

JOCURILE OLIMPICE sunt cele mai riscante evenimente sportive din punct de vedere fi­nanciar. Fiecare ediție din 1960 până acum a depășit bugetul inițial și nu doar cu câteva procente, ci în medie cu 179%. Țările folosesc miliarde de euro pentru stadioane și centre sportive, bani care ar putea merge spre dezvoltarea infrastructurii. Mai mult, istoria a arătat până acum că imensele construcții sportive vor sta mai mult goale după terminarea Jocurilor.

De la Jocurile din Barcelona din 1992, atunci când bugetul a fost depășit cu 417%, se pare că autoritățile au fost mai atente la cheltuieli. China s-a aflat cel mai aproape de bugetul inițial, costurile prevăzute pentru JO de la Beijing din 2008 fiind depășite cu numai 4%.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII DESPRE INVESTIȚIILE DE LA JOCURILE OLIMPICE PE ZIARUL FINANCIAR

 

Inchide