Justin Trudeau le-a mulțumit părinților Biancăi Andreescu că au imigrat în Canada

Justin Trudeau le-a mulțumit părinților Biancăi Andreescu că au imigrat în Canada
Bianca Andreescu a aruncat în sărbătoare orașul natal, Mississauga, prin victoria de la US Open.

Sportiva în vârstă de 19 ani a avut parte de o primire magică „acasă”, unde a fost întâmpinată pe străzile orașului de mii de fani, care au arborat steaguri ale Canadei, dar și câteva drapele ale României. Proaspăta-campioană de la US Open a venit și ea cu un imens steag al Canadei, pe care l-a fluturat minute în șir, spre deliciul familor și al fotografilor. Prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau, a întâmpinat-o pe Bianca, transformând într-o adevărată sărbătoare populară primul titlu de Mare Șlem câștigat de o sportivă a Țării Frunzei de Arțar. Șeful Guvernului canadian a avut și un mesaj superb pentru părinții Biancăi, Maria și Nicu Andreescu, plecați din România în Canada în 1995. Trudeau a ținut să le mulțumească celor doi pentru că au ales Canada.

„Mai avem câteva persoane cărora trebuie să le mulțumim, în special părinților Biancăi! Vă mulțumim că ați crescut o fiică extraordinară și o campioană incredibilă și vă mulțumim că acum câțiva ani ați ales Canada pentru a crea o familie, pentru că aici totul este posibil! Vă mulțumim vouă, mulțumim Canadei și mai ales, mulțumim Biancăi!”, a transmis Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei. Bianca Andreescu a fost copleșită de emoții.

„O zi pe care nu o voi uita vreodată… Mulțumesc acestui oraș, Mississauga, care a fost gaza acestui minunat eveniment și tuturor celor prezenți! Mă simt binecuvântată! Vă trimit multă iubire! Mândră să fiu canadiancă!”, a scris campioana de la Flushing Meadows, pe conturile de pe rețelele de socializare.

Autoritățile din Mississauga s-au mișcat extrem de repede și au decis ca o stradă din oraș să îi poarte numele Biancăi Andreescu.

Foto: Hepta

Inchide