• Publicat:
Sport & Mișcare

Lance Armstrong, pus sub acuzare după ce a lăsat-o pe prietena sa să-și asume vina într-un accident

Lance Armstrong, pus sub acuzare după ce a lăsat-o pe prietena sa să-și asume vina într-un accident
Fostul rutier american Lance Armstrong a fost pus sub acuzare după ce a lovit două mașini parcate în stațiunea de schi Aspen (Colorado), incident pentru care își asumase vina prietena sa Anna Hansen, informează The Guardian.

Armstrong a fost acuzat că a părăsit locul accidentului și pentru neadaptarea vitezei la condițiile meteo. În urma accidentului nimeni nu a fost rănit.

Poliția din Aspen a anunțat că Armstrong, în vârstă de 43 de ani, și prietena sa Anna Hansen se întorceau de la o strângere de fonduri pentru un muzeu de artă local, când Armstrong a lovit două mașini parcate.

Un turist a sunat imediat la serviciul de urgență raportând o ciocnire și fugă de la locul accidentului, după ce două autovehicule închiriate de rudele sale au fost avariate.

Bărbatul a precizat că la scurt timp după accident, Hansen a apărut și și-a cerut scuze pentru lovirea automobilelor, spunând că va plăti toate daunele, după care și-a lăsat datele de contact.

După o perioadă, poliția a ajuns la locuința lui Armstrong și Hansen, în vârstă de 33 de ani, ea declarând că se afla la volan, deoarece „Lance băuse puțin cam mult”.

Un ofițer de poliție nu a crezut varianta prezentată de Hansen și a verificat la hotelul unde a avut loc evenimentul caritabil, un valet spunându-i că Armstrong se afla la volan când cei doi au părăsit parcarea.

În cele din urmă, Hansen a admis că Armstrong se afla la volan, însă cuplul a decis să prezinte o altă variantă pentru a evita publicitatea.

Procurorul Andrea Bryan a anunțat că Hansen nu a fost pusă sub acuzare pentru sperjur.

Procesul va începe la data de 17 martie.

Inchide