„Liga lui Mitică”, prăbușită în clasamentele internaționale

Redactor:
Adrian Macarie
„Liga lui Mitică”, prăbușită  în clasamentele internaționale
Fotbalul românesc este în cădere liberă, indiferent dacă vorbim despre echipa națională sau despre echipele de club. Iar clasamentele realizate la începutul acestui an arată cât de jos a ajuns fotbalul românesc.

Fotbalul românesc este în cădere liberă, indiferent dacă vorbimdespre echipa națională sau despre echipele de club. Iarclasamentele realizate la începutul acestui an arată cât de jos aajuns fotbalul românesc.

La nivel de Națională, stăm mai prost ca niciodată. Locul 56 înlume, vecini de clasament cu Jamaica și Cuba, dar sub Botswana,Guineea, Burkina Faso sau Gabon, reprezintă un dezastru pentru oechipă care are pretenția că face parte din elita fotbaluluieuropean. Apoi, nici antrenorii noștri nu stau mai bine. În ceea ceprivește clasamentul selecționerilor în 2010, Răzvan Lucescu nu aintrat în calculele celor de la Federația Internațională de Istorieși Statistică a Fotbalului, dar, în schimb, îi regăsim acolo peGerardo Daniel Martino, de la Paraguay, pe Zlatko Kranjčar,selecționerul celor din Muntenegru sau pe celebrul Richard LloydHerbert, care pregătește echipa națională de fotbal a NoiiZeelande.

De altfel, România nu a mai avut un selecționer care să prindă”Top 10″ din 1999, când Victor Pițurcă, cel care ne-a calificat laEuro 2000, a fost clasat pe locul 10, și de la Anghel Iordănescu,al cincilea în lume în 1997. Altfel, la nivel de echipe de clubsituația este și mai dramatică. Steaua este pe locul 106 în lume,Dinamo pe locul 109, FC Timișoara pe locul 153, CFR Cluj pe locul162, Vaslui și Oțelul pe locurile 232 și 288 iar Rapid nici nu aprins „Top 300”. În aceste condiții nu trebuie să ne mire că înclasamentul pe anul 2010, întocmit de Federația Internațională deIstorie și Statistică a Fotbalului, dat publicității marți, Liga Ieste tocmai pe locul 28 în lume, în cădere 17 poziții față deperioada similară a anului trecut. Mai mult, Liga I și primadivizie din Nigeria sunt campionatele cu cele mai mari pierderi dinultimul an, și de parcă nu ar fi de ajuns că suntem atât de jos,suntem nevoiți să ne uităm invidioși la câteva campionate pe care,nu cu mult timp în urmă, le desconsideram fără nicio remușcare.

Mai slabi ca ecuadorienii și peruanii

Iar printre campionatele care devansează Liga lui Mitică regăsimși câteva considerate, întotdeauna, mult sub nivelul nostru. Avem,astfel, Ecuadorul, pe locul 13, Peru și Danemarca pe locurile 16 și17, apoi Chile și Columbia pe 20, Egiptul pe 23 și Uruguay pe 25.Toate aceste campionate sunt considerate mai bune de Liga I, ceeace ar trebui să ne pună pe gânduri, în condițiile în care înultimii ani multe echipe cu pretenții

Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Vestea care șochează! Fiul premierului Ludovic Orban este implicat într-un scandal URIAȘ
Lumea filmului, în doliu. Sylvester Stallone este în șoc
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ȘOC în cazul Caracal! Unde ar fi fost văzută Alexandra. A apucat să SPUNĂ că...
România este în topul ţărilor acuzate la CEDO. Cât plătim pentru condamnările de la CEDO
Cum ar putea România să hrănească toată Europa
Iulia Vântur, disperată după ce a fost găsit mort în casă! Familia lui Salman Khan...
Colegii îi furau mereu laptele din frigider. Enervată, Naty a făcut un GEST de care...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Mihai Stoica s-a dat de gol! Unde se afla acesta, cu toate că a fost...
Ministrul Sănătăţii, anunţ şoc. Vom avea sau nu restricţii după alegeri?
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
„Elveţia României”: locurile unde se află cele mai frumoase şase sate din România pe care...
Inchide