Liverpool – Real Madrid în finala UEFA Champions League

Liverpool - Real Madrid în finala UEFA Champions League
Publicat: 26/05/2018, 13:37
Actualizat: 03/07/2019, 13:15

Meciul direct are loc în această seară de la ora 21:45.

Liverpool a avut șansă la tragerea la sorți, fiind repartizată în Grupa E, alături de FC Sevilla, Spartak Moscova și NK Maribor. Cu trei victorii și trei egaluri, Klopp și elevii săi au acumulat 12 puncte și s-au calificat în optimi de pe prima poziție. „Cormoranii” au înregistrat două victorii cu 7-0 în faza grupelor, la Maribor și acasă cu Spartak Moscova, dar cel mai spectaculos meci a fost returul cu Sevilla de pe „Ramon Sanchez Pizjuan”. După ce au condus cu 3-0, englezii s-au văzut egalați pe final.

Spre deosebire de Liverpool, deținătoarea trofeului a picat în Grupa H, unde a dat peste Tottenham, Borussia Dortmund și APOEL Nicosia, formația care a eliminat FC Viitorul în turul III. „Galacticii” au acumulat 13 puncte, unul în plus față de Liverpool, dar au încheiat grupa pe ultimul loc, la trei lungimi de Tottenham. Diferența s-a făcut în meciurile decisive. Kane și Alli au remizat pe „Santiago Bernabeu”, iar Wembley au practicat un fotbal total, reușind să se impună cu 3-1.

Fiind câștigătoare de grupă, Liverpool a avut parte de un adversar mai slab cotat în optimi, în speță FC Porto. După 5-0 pe „Dragão”, englezii au jucat la relanti în retur și și-au asigurat prezența în sferturi după o remiză albă. De partea cealaltă, Real Madrid a picat cu PSG, formație ce avea o cotă excelentă pentru câștigarea trofeului înainte de startul sezonului, după transferurile lui Neymar și Mbappe. Experiența formației „blanco” s-a resimțit din plin în cele două jocuri, Ronaldo&Co reușind să se califice după două victorii, 3-1 la Madrid, respectiv 2-1 la Paris.

Faza sferturilor le-a scos în cale doi adversari de calibru finalistelor. Liverpool s-a confruntat cu mașinăria de fotbal a lui Guardiola, care a mărșăluit la pas în Premier League, în timp ce Real și Juventus s-au întâlnit în reeditarea finalei de la Cardiff. „Cormoranii” s-au impus la scor de neprezentare în tur, dar au tremurat serios la Manchester. City a deschis scorul rapid, a avut un gol perfect valabil anulat în finalul primei părți, iar de acolo s-a rupt filmul cetățenilor. Salah și Firmino au întors scorul, iar Guardiola se vedea din nou eliminat prematur din Liga Campionilor. Dubla dintre Real Madrid și Juventus a fost extrem de spectaculoasă, dar s-a încheiat cu un scandal uriaș. La fel ca Liverpool, Real a câștigat cu 3-0 în prima manșă disputată la Torino, într-un meci în care Ronaldo a înscris un gol de-a dreptul sublim. Juventus a întors rezultatul din tur la Madrid, dar Cristiano Ronaldo a semnat golul calificării în minutul 90+7, dintr-o lovitură de pedeapsă. Arbitrul Michael Oliver a fost făcut praf de italieni după ce a indicat punctul cu var la o fază discutabilă, într-un moment critic al meciului.

A urmat penultimul act. Liverpool a avut din nou o doză de șansă la Nyon, astfel că a picat cu AS Roma, în timp ce Real și Bayern au rămas să se lupte pentru al doilea loc disponibilă pentru finală. Un singur gol a făcut diferența în ambele cazuri. După 5-2 pe Anfield, Liverpool a cedat cu 4-2 la Roma, suferind prima înfrângere din actualul sezon al Ligii Campionilor. Bayern a deschis scorul atât în tur, cât și în retur, dar s-a văzut întoarsă de fiecare dată. Madrilenii au triumfat cu 2-1 la München, iar returul s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Va fi obligatoriu în toată România. Încălcarea legii se pedepsește cu amenzi uriașe
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice