Mihaela Gidei
04.09.2018
Sport & Mișcare

Magistrații au ADMIS cererea lui Victor Becali de liberare condiționată. Decizia poate fi atacată

Magistrații au ADMIS cererea lui Victor Becali de liberare condiționată. Decizia poate fi atacată
Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au admis cererea lui Victor Becali de liberare condiționată, acesta fiind încarcerat în Penitenciarul Jilava, în dosarul Transferurilor. Decizia instanței poate fi atacată de către procurori.

„Admite propunerea de liberare condiționată privind pe petentul-condamnat BECALI VICTOR. Dispune liberarea condiționată a condamnatului BECALI VICTOR, în prezent încarcerat în Penitenciarul București Jilava în temeiul mandatului de executare nr. 339/2018 emis de Curtea de Apel București, Secția a II-a Penală, în baza Sentinței penale nr. 225/2016. (…) Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în minuta instanței Judecătoriei Sectorului 4.

Judecătoria Sectorului 5 a respins ân luna martie, o altă cerere de liberare condiționată făcută de Victor Becali.

În dosarul transferurilor, în care mai mulți oameni din fotbal, printre care și frații Ioan și Victor Becali, au fost acuzați că au dat bani judecătoarei Geanina Terceanu pentru soluția de achitare dispusă în primă instanță în cauza privind transferurile din fotbal, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au condamnat pe Ioan Becali la trei ani de închisoare, iar în cazul fratelui său, Victor Becali, au decis să fie condamnat la 5 ani și 8 luni de închisoare. Astfel, cei doi au revenit în pușcărie, Ioan Becali fiind încarcerat în Penitenciarul Slobozia, iar Victor Becali la Penitenciarul Rahova.

În aceeași cauză, Cristian Borcea a fost achitat, iar în luna iulie a fost și el liberat. Fostul acționar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost eliberat, în luna iulie, din Penitenciarul Jilava după 4 ani și 4 luni de închisoare, după ce magistrații Tribunalului Ilfov au decis să-i admită cererea de eliberare condiționată.

Cristian Borcea a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava din București în martie 2014, după ce Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 6 ani și 4 luni de închisoare în Dosarul transferurilor de jucători de fotbal. Instanțele au respins două cereri de eliberare ale fostului acționar de la Dinamo, pe motiv că nu a petrecut suficient timp după gratii pentru a înțelege ce a greșit.Judecătoarea Geanina Terceanu, actualmente Teodorovici, a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru luare de mită.

Inchide