• Publicat:
  • Actualizat:
Sport

Marian Drăgulescu, apel public către Ponta și Antonescu: Vreau să merg la JO de la Londra

Marian Drăgulescu, apel public către Ponta și Antonescu: Vreau să merg la JO de la Londra
Multiplul campion la gimnastică Marian Drăgulescu a declarat, joi, pentru Prosport, după ce nu a fost inclus în lotul pentru Jocurile Olimpice, că face un apel public către cei care pot să schimbe lucrurile, nominalizându-i în acest sens și pe Victor Ponta și Crin Antonescu.

Multiplul campion la gimnastică Marian Drăgulescu a declarat, joi, pentru Prosport, după ce nu a fost inclus în lotul pentru Jocurile Olimpice, că face un apel public către cei care pot să schimbe lucrurile, nominalizându-i în acest sens și pe Victor Ponta și Crin Antonescu.

„Sunt dezamãgit, mai ales pentru că am o șansă reală la sol. Exercițiile pe care le-am prezentat în continuare sunt exerciții de top, de prima treaptă a podiumului. Mi se pare nedrept pentru că mi se ia o șansă nu numai mie, românilor, de a lua încă o medalie. Fac un apel public către cei care pot să schimbe lucrurile, să se uite la exercițiile pe care le-am postat pe internet. Vreau să urmărească toată lumea exercițiile, să vadă dacă am șanse. Fac un apel la domnul prim-ministru Victor Ponta, știu că este un fan al sportului, la domnul președinte interimar Crin Antonescu, care poate să se uite un pic la ce s-a întâmplat zilele astea, la doamna Andronescu, la doamna Tocală, la COSR, să se facă o comisie, să se uite la munca mea, la exercițiile prezentate și să se ia o hotărâre în acest sens”, a spus Drăgulescu.

Marian Drăgulescu a precizat că nu știe unde sunt minusurile în exercițiile sale și a menționat că echipa masculină nu are șanse la medalii. „Eu dacă intru în echipă aduc un plus echipei și șansa la medalia olimpică la sol. Colegii mei de chipă au făcut în perioada asta mult mai multe greșeli decât mine. Nu cred că s-a luat hotărârea în funcție de testul de aseară (n.r. – de miercuri seară). Ultimele cinci teste au contribuit la formarea echipei. Eu am evoluat de fiecare dată la fel de bine și din ce în ce mai bine. Nu înțeleg. Am participat la ultimul test pentru că am sperat și voi spera în continuare. Dacă aș intra în echipă aș da un plus. Notele de la sol și sărituri ar aduce cel puțin un punct echipei. E un plus. De ce să nu profităm?”, a adăugat el.

Gimnastul a menționat că nu știe cine are șanse mai mari și mai reale decât el. „Dacă nu eram pregătit, da… Nu știu dacă colegii au ceva în plus față de mine. Acum sunt în formă, acum pot. Fizic mă simt foarte bine. Pentru mine nu există nu pot, trec peste orice obstacole, ca dovadă am ajuns într-o lună și jumătate la un exercițiu care poate obține o medalie. (…) În momentul de față cred că nu-și au locul orgoliile. La gimnastică suntem vai de capul nostru, la masculin, pe plan mondial numai eu am urcat pe prima treaptă. Și așa suntem o țară mică, cu sportul mai ieșim afară”, a mai spus Drăgulescu.

Marian Drăgulescu a declarat că nu vrea să ia o decizie acum în privința viitorului său, însă este de părere că este păcat nu numai pentru el, ci pentru țară că nu a fost inclus în lot: „Nu vreau să iau nicio decizie azi, am simțit doar nevoia să apar public să prezint exerciițiile care reprezintă șanse reale. Am simțit nevoia să apar public și să văd dacă cineva se sesizează. Solul meu este un sol de «gold». Mi-e ciudă, mi se pare că suntem fraieri ca români să avem o șansă și să n-o folosim. Mă gândesc ce satisfacție au adversarii mei. Este păcat pentru mine, că am muncit atât, pentru România, pentru federație, pentru COSR”.

Drăgulescu a precizat că s-a mai aflat o dată într-o astfel de situație, în 2004. „Am mai fost nevoit o dată să trec prin teste, în 2004, pentru Campionatele Europene de la Ljubljana. Situația a fost atunci la fel, iar eu am avut aceleași exerciții bune, am ajuns la Campionatele Europene și am câștigat patru medalii de aur”, a explicat sportivul, adăugând că în ceea ce privește neincluderea sa în lotul pentru Londra i s-au dat două motive pe care el nu le consideră motive. „Nu vreau să comentez”, a mai spus el.

Comitetul Executiv al Federației Române de Gimnastică a decis, joi, la propunerea colectivelor tehnice, componența loturilor pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Absența lui Marian Drăgulescu, multiplu campion mondial și european și medaliat la JO, a fost confirmată de Federația Română de Gimnastică, în comunicatul remis joi, presei. Drăgulescu nu figura nici în lista COSR din 3 iulie, dar forul olimpic preciza atunci că loturile de gimnastică mai pot suferi modificări.

Președintele Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că se poate face o modificare în echipă până cu o zi înainte de începerea concursului.

Inchide