• Publicat:
Sport & Mișcare

Mesajul Cristinei Neagu, după ce România a fost învinsă de Japonia la Campionatul Mondial de handbal

Mesajul Cristinei Neagu, după ce România a fost învinsă de Japonia la Campionatul Mondial de handbal
Cristina Neagu, cea mai importantă handbalistă a naționalei, și-a găsit cu greu cuvintele la finalul înfrângerii cu Japonia, de la Campionatul Mondial. Cea mai bună jucătoare a lumii nu își explică jocul slab făcut de echipă pe toată durata meciului.

În duelurile precedente, cu Rusia și Suedia, unde raportul forțelor era înclinat clar în favoarea adverarelor, diferența nu a fost atât de mare precum cea din meciul du Japonia. Neagu a precizat că victoria niponelor a fost una clară. „Este destul de greu de vorbit după o astfel de înfrângere, după o astfel de grupă principală. Nu știu… Am fost foarte fericite că am ajuns aici, dar am făcut meciuri foarte slabe.

Contra Rusiei am făcut 40 de minute chiar foarte bune și am fost egale cu ele, cu Suedia am jucat mai prost. Azi, după o asemenea înfrângere, nici nu îmi găsesc cuvintele. Eu cred că nu asta e fața adevărată a României. Din păcate, într-un astfel de turneu, în care meciurile se succed foarte repede, dacă nu ieși din starea proastă în care intri când ai înfrângere după înfrângere, nu poți decât să ajungi tot mai jos și performezi cum am făcut-o noi azi.

Peste 3 luni jucăm în turneul preolimpic, care este foarte important. Probabil va fi același nucleu de jucătoare acolo și toată lumea trebuie să înțelegă că trebuie să se antreneze mai bine la echipele de club, să vină cu o pregătire mai bună. Foarte multe lucruri nu se pot face la națională. Trebuie să vii montat și să te gândești că aici e un alt nivel. Cred că și-au dat seama de asta și cele care până acum nu au mai fost la națională. Nivelul este mai ridicat decât în Liga Națională.

De multe ori sunt cerute jucătoare la lot, dar Liga Națională nu se poate compara cu un turneu final. Sper să înțeleagă că este nevoie de mult mai mult pentru a juca la națională și ca să luptăm pentru medalii. Vreau din tot sufletul să merg la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru mine ar fi ultima șansă să merg.” , a declarat Cristina Neagu după meci, pentru gsp.ro.

Naționala de handbal feminin a României a pierdut ultimul meci din Main Round, de la Campioatul Mondial, 20-37 în fața Japoniei. La pauză, niponele conduceau cu 10 goluri, 18-8. Astfel, România a încheiat pe ultimul loc, 6, Grupa 2. A înregistrat trei eșecuri; pe lângă cel cu Japonia, naționala a mai pierdut cu Rusia (18-27) și cu Suedia (22-34).

Inchide