Adrian Petculescu
10.11.2015
Sport & Mișcare

Mesajul Simonei Halep, după anul sportiv 2015: ”Anul trecut a fost unul mare pentru mine, dar cred că anul acesta a fost mai bun”

Mesajul Simonei Halep, după anul sportiv 2015: ”Anul trecut a fost unul mare pentru mine, dar cred că anul acesta a fost mai bun”
Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, spune că a avut un an 2015 mai bun decât precedentul, chiar dacă rezultatele înregistrate au fost oscilante, și promite că va fi mai puternică anul viitor, pentru că va munci mult să își îmbunătățească punctele slabe ale evoluției ei.

„Am multe lucruri de îmbunătățit în jocul meu. Acum, sunt destul de solidă și de încrezătoare în jocul meu, dar vreu să mi-l îmbunătățesc mai mult când intru pe teren. Trebuie să-mi îmbunătățesc jocul la fileu. Serviciul, de asemenea, dar am reușit deja să-l îmbunătățesc un pic. Și când trec de la ofensivă la defensivă. Acum, vreau să îmi iau o vacanță, bineînțeles, și nu mă voi gând la tenis o perioadă, dar apoi voi reveni și voi munci mult. Vreau să devin mai bună, vreau să joc mai bine anul viitor. Atunci voi fi mai puternică”, a declarat Halep, potrivit site-ul oficial al WTA.

Ea a trecut în revistă anul 2015, în care a câștigat cel mai important titlu din carieră, la Indian Wells, și a ajuns la concluzia că a fost un sezon bun, în care a progresat atât în sport, cât și în viață. „Bineînțeles, Indian Wells – este cel mai mare titlu câștigat. Am jucat destul de bine în vară, am făcut sferturi de finală și semifinale pentru prima dată la US Open și am jucat două finale înainte, așa că sunt bucuroasă de sezonul meu, chiar dacă am pierdut devreme la Roland Garros și la Wimbledon. M-am simțit mai relaxată și mai încrezătoare și am început să mă bucur de fiecare meci. Anul trecut a fost unul mare pentru mine, dar cred că anul acesta a fost mai bun. Pot să spun că datorită anului trecut în acest an am învățat multe lucruri. Am învățat cum să joc fără presiune când am de apărat ceva, puncte sau titlu. Și am învățat că, dacă sunt relaxată și mă bucur de ceea ce fac, mă ajută să mă concentrez mai bine și pot câștiga meciuri grele. Anul trecut am jucat bine, dar anul acesta am făcut multe îmbunătățiri în jocul meu, dar și în viața mea”, a afirmat sportiva din Constanța.

Halep se consideră o jucătoare normală, care nu poate câștiga toate meciurile, așa cum vor fanii ei din România, dar încearcă să se impună de fiecare dată când intră pe teren. „În țara mea, toată lumea îmi spune că trebuie să câștig toate meciurile, dar nu sunt un robot. Sunt o fată normală și o jucătoare normală. Am suișuri și coborâșuri. Pot câștiga un meci mare, pot pierde unul mic. Așa că acum încerc doar să mă concentrez pe ceea ce trebuie să fac. Vreau să joc cu putere maximă, plină de gânduri pozitive. Încerc să nu mă gândesc la ce spune lumea despre rezultatele mele și despre tenisul meu. Știu că românii vor să câștig fiecare meci, iar asta este în regulă. Fac tot ce pot să le câștig”, a adăugat jucătoarea de 24 de ani.

În 2015, Simona Halep a câștigat trei turnee, la Shenzhen, Dubai și Indian Wells, a jucat alte două finale, la Toronto și Cincinnati, și a atins faza semifinalelor la Miami, Stuttgart, Roma și la US Open. În urma acestor performanțe, ea a încheiat sezonul pe locul 2 WTA, cea mai bună clasare la final de an din carieră.

×
Inchide