Michael Schumacher a pierdut 25% din masa corporală. Cât cântărește acum sportivul

Michael Schumacher a pierdut 25% din masa corporală. Cât cântărește acum sportivul
”L-am văzut pe Michael săptămâna trecută și sper că în curând îl va vedea toată lumea”: Fostul șef al Ferrari, Jean Todt, vorbește despre Michael Schumacher, după ce l-a vizitat pe septuplul campion mondial acasă / Sursă Foto: Mediafax Foto
Michael Schumacher a pierdut 25% din masa corporală de când este în comă indusă.

După 83 de zile de comă indusă, Michael Schumacher a ajuns să cântărească doar 54 de kilograme. Sportivul a pierdut astfel circa 25 la sută din masa corporală, relatează The Telegraph.

Cu toate acestea, specialiștii spun că nu este neapărat un lucru neobișnuit: „Pierderea în greutate la un pacient aflat în comă este normală”, a precizat dr. Kurt Diehm.

Pe de altă parte însă, specialistul a subliniat că, din cauza imobilității îndelungate, funcționarea normală a mușchilor a fost afectată în cazul lui Schumacher.

Totodată, la începutul acestei luni, medicii de la spitalul din Grenoble au arătat că șansele ca sportivul să se recupereze complet scad în fiecare zi.

„Cel mai probabil nu îl vom mai vedea niciodată pe faimosul Schumi așa cum îl știam noi, mereu zâmbitor”, a explicat dr. Mark Mader. „Cu cât o persoană stă mai mult timp în comă, cu atât mai puține șanse sunt pentru recuperarea funcțiilor creierului”, a adăugat acesta.

Michael Schumacher, în vârstă de 45 de ani, s-a rănit grav într-un accident de schi petrecut pe 29 decembrie, în stațiunea franceză Meribel. Germanul, aflat în faza de revenire progresivă din comă, la spitalul din Grenoble, a fost operat până acum de două ori la cap.

Inchide