Minciuna dintr-un comunicat al Stelei, după ce Sulley Muniru a fost operat

Redactor:
Andrei Pal
Minciuna dintr-un comunicat al Stelei, după ce Sulley Muniru a fost operat
Minciuna dintr-un comunicat al Stelei, după ce Sulley Muniru a fost operat

Sulley Muniru (23 de ani), mijlocașul ghanez al Stelei, a fost operat în cursul zilei de marți, la Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din cadrul Spitalului „Dr. Carol Davila”, iar perioada de recuperare se întinde pe durata a 3-4 săptămâni, anunță oficialii Stelei pe pagina oficială de Facebook a clubului.

În anunțul de pe Facebook, privitor la operația, FCSB a scris, printre altele, „Fotbalistul a fost supus intervenției chirurgicale de către o echipă formată din Dr. Cătălin Dumitru și Dr. Flavian Arămitu(actualul medic al Stelei), fiind încheiată cu succes”.

Imediat, însă, Spitalul Militar Central din București a dat un comunicat de presă în care spune că Steaua MINTE.

„Poziția Spitalului Militar Central în cazul asistenței medicale acordate fotbalistului Sulley Muniru

În vederea respectării codului deontologic și profesional care impune anumite reguli în dialogul cu opinia publică, în vederea transmiterii unui mesaj corect, transparent și echidistant, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) face următoarele precizări ca urmare a diseminării, în spațiul public, a comunicării realizate de către Departamentul Medical din cadrul „Fotbal Club Steaua București”, material postat pe
contul de Facebook și preluat de fluxurile de știri:

Sulley Muniru a fost adus, în data de 14.04.2016, în regim de urgență, la Camera de gardă a Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”. Urmare a consultului medical interdisciplinar s-a decis internarea acestuia în Secția Chirurgie Orală și Maxilo-Facială.

Pacientul a fost supus unei serii de investigații clinice și paraclinice care au condus la stabilirea diagnosticului de: fractură-disjuncție os zigomatic drept cu deplasare; fractură cominutivă perete anterior sinus maxilar și hemosinus drept, ca urmare a unui traumatism cranio-facial prin accident sportiv.

În data de 20.04 a.c., pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale de reducere și imobilizarea fracturii, prin osteosinteză, cu mini-plăcuțe și șuruburi la nivelul focarelor de fractură fronto-zigomatic și zigomato-alveolar. Intervenția chirurgicală a durat aproximativ 3 ore, fără incidente intra-operator care să pună în pericol viața pacientului.

Echipa operatorie a fost constituită, exclusiv, din medicii SUUMC, respectiv: locotenent-colonel medic dr. Cătălin Dumitru, medic primar Chirurgie orală și maxilo-facială, medic dr. Ana Căruntu, medic specialist Chirurgie orală și maxilo-facială, lt. medic dr. Bogdan Petre, medic specialist Anestezie și terapie intensivă și asistent medical Nicoleta Călin, asist. șef Bloc operator.

În acest context, accentuăm faptul că, medicul despre care se face referire în materialul Departamentului Medical din cadrul „Fotbal Club Steaua București” nu numai că nu a asistat, în calitate de invitat, la intervenția chirurgicală care a fost realizată în Blocul operator al Secției Chirurgie Orală și Maxilo-Facială, dar nici nu a vizitat pacientul, în cursul zilei de ieri, după transferul acestuia în post-operator”, scriu cei de la Spitalul Militar, ridiculizând clubul care se lăuda că medicul echipei ar fi făcut operația.

Inchide