Moroșanu, victorie în gala Superkombat de la Madrid: Dacă nu erau miile de români din sală, ar fi fost mult mai greu

Redactor:
Denis Șchiopu
Moroșanu, victorie în gala Superkombat de la Madrid: Dacă nu erau miile de români din sală, ar fi fost mult mai greu
Sportivul Cătălin Moroșanu a obținut a 44-a victorie din carieră după ce l-a învins, sâmbătă seară, la Palacio Vistalegre, din Madrid, pe polonezul Lukasz Krupadziorow, în main-event-ul galei Superkombat la care au asistat aproximativ 5.000 de spectatori.

Luptătorul din România s-a impus la decizie, după un meci spectacolos în care și-a trimis adversarul la podea, în runda a doua.

„A fost un meci incredibil, iar dacă nu erau miile de români din sală, cu siguranță ar fi fost mult mai greu pentru mine. Suntem o țară mică, dar mândră și mă bucur să port steagul pe umeri oriunde lupt”, a declarat Moroșanu în aplauzele spectatorilor care au umplut Palacio Vistalegre.

După meci, sute de români l-au așteptat pe Cătălin Moroșanu la ieșirea din sală și au blocat mașina în care se afla cel supranumit „Moartea din Carpați”. „Cătălin, mulțumim!”, i-au strigat fanii lui Moroșanu, care s-a oprit pentru a oferi autografe și pentru a face poze.

În gala de la Madrid s-au mai luptat alți doi români, Eduard Chelariu și Cristian Ristea, dar ambii au fost învinși. Chelariu a pierdut la puncte în fața congolezului Nenes Nayanesh, în timp ce Ristea a fost învins prin knockout tehnic, în a doua repriză, de polonezul Dawid Zoltaszek.

Promotorul Eduard Irimia, CEO al Superkombat, a anunțat că următoarea gală va avea loc în România, la Mamaia, iar din toamnă se vor desfășura primele evenimente în Statele Unite ale Americii, mai întâi la New York. În prezent, galele promoției românești sunt transmise în America de Nord de canalul CBS Sports Network.

„A fost o seară superbă, ne bucurăm că am reușit să le oferim românilor din Spania o gală memorabilă. Producția de televiziune asigurată de Five’s International demonstrează încă o dată că putem organiza gale majore în orice colț al Europei. Cu siguranță, surprizele vor continua anul acesta”, a declarat oficialul Superkombat.

Inchide