Papa Francisc: Este un SACRILEGIU să spui că Messi este Dumnezeul fotbalului!

Redactor:
Mihaela Măncilă
Papa Francisc: Este un SACRILEGIU să spui că Messi este Dumnezeul fotbalului!
Papa Francisc a oferit o explicație pentru modul în care fanii Barcelonei și ai lui Lionel Messi îl văd pe starul Barcelonei. Suveranul Pontif susține că argentinianul nu este "Dumnezeul fotbalului" și că această formulare reprezintă un sacrilegiu.

Papa Francisc nu și-a ascuns niciodată pasiunea pentru fotbal, fiind un fan declarat al argentinienilor de la San Lorenzo de Almagro, formație de la periferia capitalei Buenos Aires. Omul care conduce Vaticanul are și un fotbalist preferat în fotbal, acesta fiind Lionel Messi, compatriotul său, afirmând, în trecut, că este cel mai bun.

Totuși, Papa Francisc nu este de acord cu formularea „Messi, Dumnezeul fotbalului”. Într-un interviu acordat La Sexta, acesta a dezbătut acest aspect. Dialogul dintre jurnalistul Jordi Evole și Papa Francisc:

Jordi Evole: Este un sacrilegiu să spui că Messi e Dumnezeu?

Papa Francisc: În teorie este un sacrilegiu, însă nu poți spune așa ceva și nu cred. Crezi?

Jordi Evole: Cred.

Papa Francisc: Eu nu cred (n.r. – râde). Oamenii pot spune că e Dumnezeu, la fel cum ar spune „Te ador”, dar doar Dumnezeu poate fi venerat. Acelea sunt doar expresii ale oamenilor: „Este Dumnezeu cu mingea la picior pe teren”. Este o formă foarte populară de a se exprima.

Jordi Evole: Dar el joacă bine?

Papa Francisc: Sigur, e foarte bun, dar nu e Dumnezeu.

 

Inchide