Pițurcă a devenit antrenorul cu cele mai multe victorii la conducerea echipei naționale a României

Redactor:
Marius Țone
Pițurcă a devenit antrenorul cu cele mai multe victorii la conducerea echipei naționale a României
Tehnicianul Victor Pițurcă a devenit după partida România - Estonia, scor 2-0, de marți seară, antrenorul cu cele mai multe victorii la conducerea primei reprezentative, el înregistrând 50 de succese față de cele 49 ale fostului selecționer Anghel Iordănescu, informează site-ul oficial al FRF.

Tehnicianul Victor Pițurcă a devenit după partida România – Estonia, scor 2-0, de marți seară, antrenorul cu cele mai multe victorii la conducerea primei reprezentative, el înregistrând 50 de succese față de cele 49 ale fostului selecționer Anghel Iordănescu, informează site-ul oficial al FRF.

„Am consemnat a 50-a victorie pentru Victor Pițurcă în calitate de selecționer, el devansându-l și la acest capitol pe Anghel Iordănescu (49), după ce actualul antrenor principal al naționalei a devenit recent și selecționerul cu cele mai multe jocuri pe banca tehnică a naționalei, el având acum 88”, se menționează pe site-ul citat.

Prima reprezentativă a României s-a calificat, marți, pentru a doua oară în istoria sa la un baraj de calificare la un turneul final, precedentul fiind pentru CM 2002 când „tricolorii” au pierdut în fața Sloveniei.

Meciul cu Estonia a fost al 646-lea pentru echipa națională, care s-a soldat cu a 288-a victorie, a 165-a pe teren propriu.

Fundașul Răzvan Raț a jucat al 92-lea meci în echipa națională, depășindu-l pe Bogdan Stelea și ocupând, acum, locul 6 în ierarhia all-time a selecțiilor. Totodată, fundașul stânga a purtat pentru a 16-a oară banderola de căpitan.

Cu dubla din partida de marți, atacantul Ciprian Marica a ajuns la 24 de goluri, depășindu-l astfel pe Ladislau Boloni și urcând pe locul 4 în ierarhia all-time a marcatorilor.

Reprezentativa României și-a asigurat prezența la barajul de calificare pentru Cupa Mondială din 2014, după ce a încheiat pe locul doi în Grupa D a preliminariilor din zona Europa.

România a învins, marți, Estonia, scor 2-0, iar Olanda a trecut de Turcia, scor 2-0.

Naționala lui Victor Pițurcă a acumulat 19 puncte în Grupa D, ocupând locul doi, sinonim cu prezența la barajul pentru CM. Olanda era deja calificată la CM, ocupând primul loc în grupă, cu 28 de puncte.

Tragerea la sorți pentru meciurile de baraj va avea loc luni, 21 octombrie, la sediul FIFA de la Zurich.

Capii de serie pentru tragerea la sorți la baraj, conform unui simulator FIFA, vor fi Portugalia, Grecia, Croația și Ucraina. Potrivit acestor calcule, România, Franța, Islanda și Suedia nu vor fi capi de serie.

Partidele de la baraj vor avea loc la 15 noiembrie (turul), respectiv 19 noiembrie (returul).

Inchide