Gândul
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sport

Pițurcă: Pentru moment, Mutu și Tamaș sunt EXCLUȘI DEFINITIV de la echipa națională

Pițurcă: Pentru moment, Mutu și Tamaș sunt EXCLUȘI DEFINITIV de la echipa națională
Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, miercuri, după meciul amical cu San Marino, că jucătorii Adrian Mutu și Gabriel Tamaș sunt, pentru moment, excluși definitiv de la echipa națională.

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, miercuri, după meciulamical cu San Marino, că jucătorii Adrian Mutu și Gabriel Tamașsunt, pentru moment, excluși definitiv de la echipa națională.

„S-a întâmplat un eveniment mai neplăcut. Cei doi (n.r. – Mutuși Tamaș) au părăsit cantonamentul luni seară, unde au fost, ce aufăcut e mai puțin important, însă decizia este în momentul de fațăcă nu vor mai fi convocați la echipa națională. Sunt eliminațidefinitiv de la echipa națională”, a declarat Pițurcă la conferințade presă de după amicalul cu San Marino, câștigat de România cuscorul de 1-0.

Citește și San Marino – România 0-1. Gândul a transmis LIVE TEXT.Herea a marcat, România a avut alte două golurianulate

Selecționerul a precizat că regretă ceea ce s-a întâmplat, însăpentru el regulile sunt stricte: „Regulile sunt stricte la mine,trebuia să știe și ei. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, ampierdut doi jucători valoroși, dar viitorul nu se poate decide înaceste condiții”.

Victor Pițurcă a menționat că cei doi jucători nu vor ficonvocați la echipa națională nici dacă va exista o perioadă decriză. „Credeți că o echipă stă în unul sau doi jucători. Și dacăvom pierde, vom pierde pe mâna altor jucători, care suntprofesioniști. Nu s-a respectat programul echipei naționale, ne-amdespărțit și cu asta basta. Aici nu e vorba de scuze. Când ajungila echipa națională trebuie să fii profesionist sută la sută. Nu amștiut luni seară, am aflat abia marți după antrenament. Dacă voimai apela vreodată la ei, voi apela doar atunci când echipa va avearezultate. Eu nu am nevoie de salvatori”.

Echipa națională de fotbal a României a învins, miercuri, îndeplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa statului SanMarino, într-un meci amical disputat la Serravalle. Unicul gol alîntâlnirii a fost marcat de Herea, în minutul 72.

Jucătorii Adrian Mutu și Gabriel Tamaș nu au evoluat în meciulcu San Marino, ei fiind excluși din lotul pentru această partidă deselecționerul Victor Pițurcă, după ce s-au prezentat cu întârzierela hotelul unde era cazată echipa națională. „Am întârziat o orăfață de cea la care ne spusese nea Piți să venim și știți cum e elfoarte strict. Ne cere să respectăm regulile. Ne-a exclus din lotpentru acest meci, îi înțelegem decizia. Nu vom juca deloc, ne parerău. Suntem afectați, dar a fost o întârziere de o oră, nicidecumun scandal”, a declarat, miercuri, la Rimini, Adrian Mutu, citat deprosport.ro.

Prosport, care citează surse din anturajul echipei naționale, ascris că Mutu și Tamaș au ajuns mai târziu la hotel după o ieșireîn oraș, iar acestora li s-a reproșat că au consumat băuturialcoolice. Cei doi au negat acest lucru, susținând că au fost înoraș să mănânce. Selecționerul a decis să nu-i folosească pe Mutuși Tamaș în meciul amical cu San Marino pentru această abatere.

Mutu și Tamaș nu sunt la primele acte de indisciplină de acestfel. Înaintea meciului Serbia – România, scor 5-0, din 10 octombrie2009, din preliminariile CM din Africa de Sud, Adrian Mutu a fostsurprins de jurnaliștii de la Libertatea petrecând împreună cumijlocașul Adrian Cristea, într-un bar din București, până la ora03.00. Atacantul a părăsit cantonamentul echipei naționale imediatdupă partida de la Belgrad, fără să anunțe pe nimeni din conducereaFRF sau din staful primei reprezentative și a plecat la Novi Sad,unde a participat la o petrecere.

Jucătorii Adrian Mutu, Bogdan Lobonț și Adrian Neaga aupetrecut, la începutul lunii septembrie 2004, pînă la ora 6.00dimineața, într-un club cu program de striptease din Craiova, deșiechipa se afla în cantonament pentru meciul cu Macedonia, dinpreliminariile CM-2006.

Pițurcă a mai avut o dispută cu atacantul Adrian Mutu în lunamai 2005, în timpul meciului România – Irlanda de Nord, din cadrulturneului din SUA. În partida disputată la Chicago, selecționeruli-a reproșat lui Mutu, trimis pe teren în minutul 46, că ține preamult mingea, iar fotbalistul formației Juventus i-a răspuns pe unton nervos. După meci, Pițurcă l-a scos din lot pe Mutu pentruultima partidă a turneului, cea cu reprezentativa Columbiei,amendându-l cu o sumă confidențială.

În februarie 2009, Tamaș a fost trimis la Dinamo II după ce afost surprins consumând băuturi alcoolice în stagiul de pregătirepe care echipa „alb-roșie” în efectua în Turcia.

Pițurcă, despre meciulcu San Marino: Sunt mulțumit de jucători, perspectivele suntbune

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, miercuri, că estemulțumit de evoluția jucătorilor echipei naționale la meciul amicalcu San Marino, precizând că în urma stagiului de pregătire și aacestei partide știe ce are de făcut în continuare.

„În general sunt mulțumit, pentru că am avut ocazia să văd mulțijucători la un joc amical cu o echipă mai slabă din punct de vederevaloric. S-au străduit, au alergat mult, păcat că am ratat multeocazii. Cred că este un început bun pentru mulți dintre aceștijucători. Nu are nicio importanță ce se va spune în țară, importanteste ce vom face în continuare. Cu siguranță că la meciurileurmătoare se vor regăsi dintre jucătorii care au evoluat astăzi,pentru că alții nu sunt. Înaintea acestui joc am avut multeprobleme și nu înțeleg de ce. Unele campionate nu au început încă,dar jucătorii noștri sunt accidentați, ceea ce a fost o mareproblemă pentru mine”, a spus Pițurcă la Digi Sport după meciul cuSan Marino, câștigat de România cu scorul de 1-0.

Selecționerul a adăugat că perspectivele echipei naționale suntbune. „Toți băieții au încercat să dea totul, însă unii se ridicăpeste nivel, dar vom analiza toată această perioadă și acest joc șicu siguranță vom putea alege cea mai bună strategie pentru ce vomface în continuare. Cred că a fost un stagiu benefic pentru ceea cevom face în continuare, pentru că am evaluat disponibilitățile unorjucători. Perspectivele sunt bune. Meritam mai multe goluri la câteocazii am avut, dar din păcate băieții au ratat. Puteam să terminămși la 4-5 goluri diferență”, a spus Pițurcă.

Victor Pițurcă a mai spus că dorește să discute cu fundașulCristian Chivu despre o posibilă revenire la echipa națională. „Nusunt șanse să revină Chivu și Rădoi la echipa națională, nu amdiscutat cu ei și am spus că nici nu voi vorbi. Poate cu Chivu voiavea o discuție înaintea celot două meciuri (n.r. – cu Luxemburg șiFranța, din preliminariile Euro-2012), mi-aș dori să revină laechipa națională”, a mais pus antrenorul echipei naționale.

Echipa națională de fotbal a României a învins, miercuri, îndeplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa statului SanMarino, într-un meci amical disputat la Serravalle. Unicul gol alîntâlnirii a fost marcat de Herea, în minutul 72.

Paula Rusanu, [email protected]

Paula Rusanu, [email protected]

Inchide