Preoții din Ploiești își fac echipă de fotbal: „Intenția noastră este să arătăm că mișcarea este cea care creează echilibru între trup și suflet”

Redactor:
Vlad Mironescu
Preoții din Ploiești își fac echipă de fotbal: „Intenția noastră este să arătăm că mișcarea este cea care creează echilibru între trup și suflet”
Protoieria Ploiești a lansat un proiect pentru înființarea unei echipe de fotbal a preoților, inițiativă prin care dorește atragă atenția asupra importanței sportului, "în condițiile în care în România nu mai există performanță în acest domeniu".

Protoieria Ploiești a lansat un proiect pentru înființarea uneiechipe de fotbal a preoților, inițiativă prin care dorește atragăatenția asupra importanței sportului, „în condițiile în care înRomânia nu mai există performanță în acest domeniu”.

Protoiereul Ștefan Mușat a declarat, luni, corespondentuluiMEDIAFAX, că Protoieria Ploiești a lansat un proiect care vizeazăînființarea unei echipe de fotbal din care să facă partepreoți.

Scopul acestui proiect nu este participarea la vreo competiție, citransmiterea unui mesaj care să atragă atenția asupra importanțeisportului.

„Încercăm să transmitem un mesaj, întrucât sportul la noi nu maieste la loc de cinste. Se poate vedea că nu mai avem performanțăsau performeri. Intenția noastră este să arătăm că mișcarea estecea care creează echilibru între trup și suflet. Vrem să arătămoamenilor că omul, cu înțelepciunea pe care i-a dat-o Dumnezeu,trebuie să facă tot ceea ce e benefic, pentru a-și găsi echilibrul.Vrem, prin acest proiect, să arătăm că și noi suntem promotoriisportului. Prin post, rugăciune și spovedanie se menține sănătateasufletească și trupească, dar sănătatea trupească se menține șiprin sport”, a declarat protoiereul Ștefan Mușat.

Potrivit acestuia, pentru echipa de fotbal nu s-a stabilit încă unnumăr de jucători.

Preoții fotbaliști au primit, de la un sponsor, echipament sportiv,în culorile alb și albastru.

Departamentul Corespondenti,[email protected]

Inchide