• Publicat:
Sport & Mișcare

Prima declarație a Biancăi Andreescu, după calificarea în finala de la US Open: Sunt în stare de șoc acum! Finala cu Serena este nebunie curată / Ce spune despre adversara sa

Prima declarație a Biancăi Andreescu, după calificarea în finala de la US Open: Sunt în stare de șoc acum! Finala cu Serena este nebunie curată / Ce spune despre adversara sa
Bianca Andreescu s-a calificat în finala turneului de Grand Slam US Open, după ce a învins-o pe jucătoarea din Elveția, Belinda Bencic, cu scorul de 7-6, 7-5, după două ore și 15 minute de joc.

Sportiva de origine română, prima reprezentantă a Canadei care se califică în finala feminină de simplu la US Open, a recunoscut la interviul de pe teren că trăiește clipe de vis. „Nu mă întrebați (n.red. – ce înseamnă pentru mine calificarea în finală), pentru că nu știu. Dacă cineva mi-ar fi spus în urmă cu un an că voi ajunge aici, în finală, anul acesta, i-aș fi spus că e nebun. Cred că totul a început pentru mine la Auckland (n.red. – acolo unde Bianca a jucat finală), iar Indian Wells-ul a fost momentul decisiv pentru ascensiunea mea. Este ireal! Este ireal ce mi se întâmplă! Nu știu ce să spun, e un vis devenit realitate. Finală cu Serena la US Open – nu știu ce să spun, este nebunie curată!”, a spus Bianca, la finalul partidei cu Belinda Bencic.

„Sunt în stare de șoc acum! Nu am vrut să intru în setul trei, am jucat atât de multe meciuri de trei seturi (n.red. – Bianca Andreescu a ajuns în semifinale după victorii consecutive în set decisiv în optimi și sferturi, cu Taylor Townsend și Elise Mertens), încât nu mai voiam încă unul! Am tot ratat reverul în meciul de astăzi, așa că acele reușite din final m-au scos… bine că le-am reușit măcar pe acelea!”, a mai spus Andreescu, la microfonul Eurosport.

În finală, tenismena de 19 ani se va întâlni cu Serena Williams (37 de ani, nr. 8 WTA), care a trecut, în semifinale, de Elina Svitolina, scor 6-3, 6-1.

„Serena este o campioană și pe teren, și în afara lui. Am vorbit cu antrenorul meu înainte de turneu că ar fi un re-match frumos, pentru că nu am reușit să terminăm acel meci (n.red – Bianca se referă la partida jucată în urmă cu câteva săptămâni, în finala Rogers Cup, atunci când, Serena a abandonat după doar 19 minute, din cauza unor spasme la spate). Este senzațional că o vom face!”, a încheiat Bianca Andreescu.

Foto: Hepta

Inchide