Primele declarații ale Simonei Halep după pierderea finalei de la Australian Open: „Sunt tristă. Laudele nu pot acoperi ceea ce simt acum”

Primele declarații ale Simonei Halep după pierderea finalei de la Australian Open: „Sunt tristă. Laudele nu pot acoperi ceea ce simt acum
Publicat: 27/01/2018, 15:59
Actualizat: 27/01/2018, 16:39

„Nu e ușor să vorbesc acum, în primul rând aș vrea să o felicit pe Caroline, a jucat minunat. Vreau să-i felicit și echipa, vreau să-l felicit pe tatăl tău, pentru tot ce a făcut pentru tine. A fost un turneu foarte bun pentru mine. Nu a fost un început foarte bun, dar am dat tot ce am putut. Sigur că sunt tristă, dar Caroline a fost mai bună decât mine. Dar voi lupta în continuare și sigur voi mai avea parte de o asemenea provocare. E păcat că nu am reușit să câștig marea finală a treia oară, dar poate a patra va fi cu noroc. Sper să ne revedem la anul în aceeași fază a competiției”, a spus Halep la ceremonia de decernare a premiilor, imediat după încheierea competiției.

Ulterior, Simona a dezvăluit că a avut dureri în tot corpul de-a lungul finalei pierdute, sâmbătă, la Australian Open, în fața danezei Caroline Wozniacki, de aceea nu a putut să gestioneze avantajul avut în setul decisiv.

„Am avut 4-3, am avut serviciul, dar energia nu a mai fost și puterea în picioare s-a dus. Mi-am dorit foarte mult, dar corpul nu a mai putut. Am avut dureri peste tot: și la cap, și la mușchi, și la tălpi, și nici brațul nu a mai putut să coordoneze loviturile”, a mărturisit Simona, la finalul jocului, într-o discuție avută cu jurnaliștii români prezenți la Melbourne.

Eleva lui Darren Cahill spune că schimburile lungi i-au înrăutățit starea de sănătate: „Mi-am dorit să servesc mai bine, să iau câteva puncte mai ușor, dar ea a stat mai bine și e meritul ei pentru tot ceea ce a făcut astăzi. Fiecare punct lung a contat, de aceea am încercat să scurtez cât s-a putut de mult, dar ea a alergat foarte bine”.

„Laudele nu pot acoperi ceea ce simt acum”

Simona Halep a mărturisit că a primit încurajări inclusiv de la fostul tenismen german Boris Becker, câștigător de șase turnee de Grand Slam: „M-a îmbrățișat și m-a pupat. Mi-a zis: «super treabă!». E plăcut să aud că mă apreciază lumea pentru tot ce am dat pe teren. Îmi dă și încredere, dar sunt tristă, laudele nu pot acoperi ceea ce simt acum”.

Progresul făcut atât din punct de vedere mental, cât și al jocului îi dă încredere Simonei că va triumfa cândva la un turneu de Grand Slam, dar fostul lider mondial spune că nu va face o tragedie dacă nu va reuși acest lucru.

„În niciun moment nu e ușor când ești atât de sus și atât de aproape să câștigi ceva ce îți dorești cu sufletul. Pot să iau partea pozitivă din ce s-a întâmplat în acest turneu și merg înainte, nu am ce să fac. Nu s-a întâmplat nimic, am pierdut un meci de tenis. Știu că se poate întâmpla orice, se poate să și câștig într-o zi. Nu este totul în viață să câștig un Grand Slam. Bineînțeles că este visul meu, dar viața merge înainte, sunt sănătoasă cât se poate. O să îmi revin cu accidentările și o să joc în continuare. Nu o să mă oprească un meci pierdut.

Sunt sigură că am progresat din mai multe puncte de vedere, mai ales ca joc, ca mentalitate. Merg înainte foarte, foarte bucuroasă de ce am făcut. Am jucat cu totul și cu totul diferit față de cum am făcut-o până acum și dacă o să continui așa, o să mai am astfel de momente”, a concluzionat Halep.

Simona Halep a fost învinsă, sâmbătă, scor 6-7 (2), 6-3, 4-6, de daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, în finala de la Australian Open. În urma succesului de la Melbourne, Wozniacki a detronat-o pe româncă și din fruntea ierarhiei mondiale.

A fost a treia finală de Grand Slam pierdută de Halep, după cele de la Roland Garros, din 2014 și 2017.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația